Burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler KYK burs ve kredilerinin sonuç tarihinde

Güncelleme Tarihi:

Burs sonuçları ne zaman açıklanacak Gözler KYK burs ve kredilerinin sonuç tarihinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2019 16:34

Gözler KYK burs ve kredilerinin sonuç tarihinde. Geçtiğimiz yıl KYK başvuruları 15 Ekim tarihinde gerçekleştirilmiş ve sonuçlar 13 Kasım tarihinde açıklanmıştı. Kasım ayının ilk haftasını geride bırakmaya hazırlanan öğrenciler, bu yılın sonuç tarihini bekliyor. Peki, burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, KYK burs ve kredi sonuçlarında son durum...

Haberin Devamı

Kredi ve Yurlar Kurumu (KYK) 2019 burs ve kredi başvuru sonuçları için geri sayım devam ediyor. Başvuru işlemlerini geçtiğimiz günlerde tamamlayan öğrencilerin gözü KYK'dan yapılacak açıklamaya çevrildi. KYK burs sonuçları her sene olduğu gibi bu yıl da, sonuc.kyk.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Peki, KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yükseköğrenim gören öğrencilerin burs ve kredi başvuruları alındı. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs/kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak. Resmi internet sitesinden (sonuc.kyk.gov.tr) duyurulacak sonuçlar için öğrencilerin internet sitesini takip etmesi yeterli olacak. Peki, sonuçlar için tarih bilgisi geldi mi, KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Geçtiğimiz yıl başvuru 15 Ekim tarihinde gerçekleştirilmiş ve sonuçlar 13 Kasım tarihinde açıklanmıştı. Bu bilgiler ışığında bu yıl KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının 15 Kasım tarihinde açıklanması beklenmektedir.

Burs/kredi tutarı ne kadar?

2019 yılında geçerli olan tutarlar aylık lisans öğrencileri için 500 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1000 lira, doktora öğrencileri için ise 1500 lira.

Öncelikli olarak burs verilecek öğrenciler kimlerdir?

Haberin Devamı

Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!