KYK yurt başvuruları için açıklama geldi mi? Burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK yurt başvuruları için açıklama geldi mi Burs başvuruları ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2019 19:59

Üniversitelere Elektronik Kayıt (e-kayıt) işlemlerinin başlamasıyla birlikte KYK yurt başvuruları için araştırmalar da hız kazandı. KYK yurtları özellikle üniversite eğitimini bulundukları şehir dışında tamamlayacak olanlar tarafından ilgi görüyor. Peki, KYK yurt başvuruları için açıklama geldi mi? Burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

Üniversite eğitimi almaya hak kazanan ya da eğitimlerini sürdüren binlerce kişinin KYK yurt ve burs başvurularıyla ilgili bilgiler araştırdığı konulardan biri olmaya devam ediyor. KYK başvuru kayıt süreci bu yıl da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılacak. Peki, KYK yurt ve burs başvuruları başladı mı? KYK burs ücreti ne kadar? İşte, o konular hakkında detaylı bilgiler.

Kredi ve burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında KYK burs ve öğrenim kredileri başvuruları, ekim ayının ilk haftalarında başlıyor.

YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK yurt başvurularının, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine e-Devlet üzerinden alınması bekleniyor. KYK'nın 2019-2020 eğitim öğretim yılı için yurt başvurularını alacağı tarihe ilişkin net bir bilgi yok ancak başvuruların, eylül ayının ilk haftası başlayacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

KYK’nın yurt ve burs başvuruları hakkında resmi bir açıklama ya da gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

KYK BURSU NE KADAR OLACAK?

KYK burs ve kredileri, lisans öğrencileri için geçtiğimiz yıl 500 lira olarak belirlenmişti. Bu rakam her yıl belirli düzeyde arttırılmakta olduğu için bu sene 600 lira civarına yükselmesi bekleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!