KYK yurt başvuruları için tarih açıklandı… Burs başvuruları ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

KYK yurt başvuruları için tarih açıklandı… Burs başvuruları ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 11:04

Üniversite tercih sonuçları için geri sayım sürerken gündeme gelen konulardan biri de KYK yurt ve burs başvuruları oldu. Özellikle ikamet ettikleri şehir dışında eğitim görme ihtimali bulunan üniversite adayları, KYK’dan (Kredi Yurtlar Kurumu) gelecek açıklamaya kilitlenmiş durumda. Peki, KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman?

Haberin Devamı

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı, burs ve yurt başvuru tarihlerine yönelik sorgulamalar yoğunlaştı. ÖSYM ile ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıracak olan hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ön lisans/lisans ara sınıf öğrencileri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde eğitim görmekte olan öğrenciler, sık sık KYK’nın resmi sayfasını ziyaret ediyor. İşte, burs ve yurt başvurularıyla ilgili son durum

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, yurtlara başvuru ve kayıt işlemleriyle ilgili açıklamada bulundu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları doğrultusunda sürecin işlemeye başlayacağını ifade eden Aksu, "Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül'de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak. Müracaatların ardından bir hafta gibi kısa bir sürede gerekli araştırmaları yaptıktan sonra öğrencilerimizi yurtlarımıza yerleştireceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

KYK YURTLARINDAN İKİ AY ÜCRET ALINMAYACAK

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’, 23 Haziran’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında barınan öğrenciler için yurt ücretleri aylık dönemler halinde 30 gün üzerinden alınacak. Kurum yurtlarında sürekli barındırılan kayıtlı öğrencilerden temmuz ve ağustos aylarına ait yurt ücreti alınmayacak. Kayıt olunan ay ile kayıt sildirilen ayda, 30 gün üzerinden günlük ücret hesabı yapılacak. Kayıt sildirmelerdeyse işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilecek.

BURS BAŞVURULARI BELLİ OLDU MU?

KYK burs başvuru tarihi hakkında henüz resmi bir bilgi yayımlanmadı. Tarih bilgisi paylaşıldığı anda haberimizin içerisine eklenecektir.

BURS HAKKINDAN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Ön lisans öğrencileri,
Lisans öğrencileri,
Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/şehit bekar ise bekar kardeşi , gazi çocuğu/gazi bekar ise kendisi, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!