KYK personel alım sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK personel alım sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 10:11

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) istihdam edeceği 449 personel için sonuçları ne zaman açıklayacağı, söz konusu ilana başvuru yapan binlerce aday tarafından merak ediliyor. Sonuç açıklama tarihini sorgulayan vatandaşlar, kurumun sonuçları açıklayacağı tarihi öğrenmek istiyor. Peki, KYK personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

KYK personel alımı sonuçları, başvuru işlemlerini gerçekleştiren vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Toplam 449 personelin istihdam edileceği kadrolar için 09-18 Mayıs tarihleri arasında müracaat işlemlerini kabul eden bakanlık, sonuçların değerlendirmesini KPSS sıralamasına göre gerçekleştiriyor. Peki, KYK personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, Diyetisyen, Psikolog, Büro Personeli ve Destek Personeli (Şoför) için başvurularını gerçekleştiren vatandaşların sorguladığı KYK personel alımı sonuçları hakkında bazı bilgiler...

KYK PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK personel alımı sonuçları için değerlendirme, puan sıralamasına göre yapılacak. Değerlendirmeler KPSS (B) grubu puan sıralamasıyla yapılacak olup, KPSS (B) grubu puanlarının eşit olması durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olan, bunun da aynı olması halinde yaşı büyük olan aday tercih edilecek.

Haberin Devamı

Asıl aday sayısının iki katı kadar yedek aday belirlenecek olup herhangi bir nedenle boşalacak pozisyona puan sıralaması esas alınmak suretiyle yedek adaylardan alım yapılacak. Alım sonuçları, yeni bir alım yapılmadığı takdirde alım sonucunun ilan tarihini takip eden bir yıl süreyle geçerli olacak.

KYK personel alımı sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizden öğrenebilirsiniz.

SONUÇLARIN ARDINDAN HANG İŞLEMLER YAPILACAK?

Merkez teşkilatında göreve başlamaya hak kazanan adaylar İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına, taşra teşkilatında göreve başlamaya hak kazanan adaylar ise ilgili il müdürlüklerine istenilen belgeleri belirtilecek tarihe kadar şahsen teslim edeceklerdir. Posta, kargo veya kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Ancak fiilen askerlik görevinde bulunanlar ile hastalık veya doğum mazereti nedeniyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını belirten askerlik belgesi, doğum raporu veya hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebileceklerdir.

Belgeleri teslim alınan adayların, Arşiv Araştırmasının sonuçlanmasını müteakip yazılı tebligat yapılmak suretiyle hizmet sözleşmesi imzalatılarak göreve başlamaları sağlanacaktır.

Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle sözleşme imzalamaya gelemeyecek durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesini müteakip hizmet sözleşmeleri imzalatılarak göreve başlamaları sağlanacaktır. Asıl listede yer alanlardan göreve başlama işlemlerinin yapılması için geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanlar göreve başlatılmayacaktır. Bu adaylar için yerleştirme sonuçları kazanılmış hak sayılmayacaktır.

BAKMADAN GEÇME!