Öğrencilerden salı günü için KYK sonuçları beklentisi!

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden salı günü için KYK sonuçları beklentisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 18:09

500 liralık burs ya da kredi desteğinden faydalanmak isteyen öğrencilerin sorguladığı KYK burs sonuçları için beklenen günlere girildi. Kredi ve Yurtlar Kurumunun henüz herhangi bir duyuruda bulunmadığı KYK sonuçları için öğrenciler, YURTKUR resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden sorgusunu sürdürüyor. Peki, KYK burs sonuçları bugün açıklanacak mı? İşte süreçle alakalı bazı detaylar

Haberin Devamı

Milyonlarca öğrencinin maddi destek alabilmek için başvurduğu KYK burs başvuru sonuçları için beklenen günlere gelindi. Önceki yıllarda Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yaptığı açıklamalar doğrultusunda bu yılki sonuçlar için 13 Kasım tarihine kilitlenen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi internet sitesini takip ediyor. Peki, KYK burs sonuçları bugün açıklanacak mı? İşte, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna cevap arayan öğrenciler için bazı detaylar

Öğrencilerin uzun süredir gündeminde yer alan KYK burs sonuçları için beklenen tarihe gelindi. Aylık 500 liralık destek sağlayacak olan Kredi ve Yurtlar Kurumu, değerlendirmeleri tamamlamasının ardından burs tahsislerini gerçekleştirecek. Ziraat Bankası üzerinden tamamlanacak olan tahsis işlemleri sonrası, ilk burs ve kredi öğrenciler tarafından bankamatikler üzerinden çekilebilecek.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN KRİTİK GÜN

Önceki yılın sonuç açıklama verilerine dayanılarak 12-13 Kasım tarih aralığında açıklanması öngörülen KYK burs başvuru sonuçları için kritik güne girildi. 

12 Kasım Pazartesi gününün ardından 13 Kasım Salı günü araştırmalarına hız kazandıracak olan öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yapacağı duyuruya kilitlenecek.

ÖĞRENCİLER KYK'NIN SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN DE SORGULUYOR

Sonuçların açıklanacağı günü öğrenebilmek adına KYK'nın sosyal medya hesabı üzerinden yanıt arayan öğrencilere, kurumdan açıklama geldi. Açıklamada aşağıdaki ifadeler kullanıldı;

"Burs/kredi sonuçları ve ödemeleri ile ilgili duyuru ve gelişmelerden haberdar olmak için lütfen http://yurtkur.gsb.gov.tr  sitemizi takip etmeye devam ediniz. Esenlikler dileriz."

TAHSİS EDİLEN KREDİ/BURS ÖDEMELERİ ZİRAAT BANKASI HESABINDAN ÇEKİLEBİLECEK

Burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrenciler, Ziraat Bankası üzerinden hesap açacak. Belirlenen şubeden açılacak olan hesabın ardından öğrenciler, aynı şube üzerinden bankamatik kartlarını alabilecek. 

Sonraki aylarda burs ya da kredi ödemeleri bankamatik kartları üzerinden herhangi bir ATM ya da şubeden çekilebilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!