KYK bursu ne zaman yatacak? Gözler KYK burs ve kredi ödeme tarihlerinde

Güncelleme Tarihi:

KYK bursu ne zaman yatacak Gözler KYK burs ve kredi ödeme tarihlerinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2020 13:13

KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler burs ve kredi ödeme tarihlerine çevrildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. Kurum tarafından yapılan açıklamada ilk ödemenin ocak ayında başlayacağı duyuruldu. İşte detaylar

Haberin Devamı

KYK burs ve kredi ödeme tarihleri için geri sayım başladı. Başvurularını yapan öğrenciler sonuçların açıklanmasının ardından heyecanla ödemeleri beklemeye başladılar. Gençlik ve Spor Bakanlığı konu ile ilgili açıklama yaptı ve ödemelerin ekim ayını kapsayacak şekilde yapılacağını duyurdu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burs ücretleri hakkında yaptığı açıklamada, 'Önümüzdeki yıl ise lisansta bu rakamı 550'den 650 TL'ye çıkarmış bulunuyoruz. 1100 TL olan Yüksek Lisans'ı 1300 TL'ye, Doktora'da ise 1650 TL olan ödemeyi 1950 TL'ye çıkarmış oluyoruz.’ dedi.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, taahhütnamesini onaylayan öğrencilere ekim ayını da kapsayacak şekilde geriye dönük toplu bir ödeme yapılacak. İlk ödeme ise ocak ayında yapılacak.

Haberin Devamı

BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, ‘Üniversite öğrencilerine müjde vermek istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız vasıtasıyla 2021 yılında öğrencilerimize vereceğimiz kredi ve burs miktarını belirledik. 2020 yılında lisans öğrencilerine 550 TL, Yüksek Lisans'a 1100 TL, Doktora'da 1650 TL olarak uyguladığımız kredi ve burs ödemelerinin toplam ödemelerini 9 milyar 670 milyon TL'yi buldu. Önümüzdeki yıl ise lisansta bu rakamı 550'den 650 TL'ye çıkarmış bulunuyoruz. 1100 TL olan Yüksek Lisans'ı 1300 TL'ye, Doktora'da ise 1650 TL olan ödemeyi 1950 TL'ye çıkarmış oluyoruz.’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!