KYK Kredi ve burs sonuçları açıklandı (2014-2015)

Güncelleme Tarihi:

KYK Kredi ve burs sonuçları açıklandı (2014-2015)
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 09:12

Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı üniversite öğrencilerin merakla beklediği KYK sonuçları açıklandı. Burs miktarı 300 liradan 330 liraya yükseltildi. İlk ödemesi 2015 Ocak sonunda yapılacak olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bursu ve kredileri hem öğrenciler hem de aileler için çok önemli durumda. İşte KYK Kredi ve burs sonuçları...

Haberin Devamı

2014-2015 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği 2015 yılı kredi ve burs sonuçları belli oldu.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden (KYK) yapılan yazılı açıklamaya göre, burs-kredi miktarı 300 TL'den 330 TL'ye yükseltildi. Kurum tarafından lisans öğrencilerine 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine 660 TL, doktora öğrencilerine ise 990 TL burs-kredi ödemesi yapılacak.

Burs ve kredi için gün sayan üniversite öğrencileri e-devlet sisteminde yapılacak açıklamaya odaklanmış durumdaydı. E-Devlet şifresiyle KYK burs ve kredi sonuçları sorgulanabilecek. Kredi
Yurtlar Kurumu burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilere ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla yapacak, öğrenciler hesaplarının açılması için gerekli onay işlemlerini de E­-Devlet
sayfası üzerinden yapacaklar.

Haberin Devamı

2015 YILI KREDİ BURS ve BESLENME YARDIMI MİKTARI AÇIKLANDI

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından, Yüksek Öğrenim gören öğrencilere verilen kredi ve burs miktarı; 2014 yılında aylık 300 TL. iken, 2015 yılında 330 TL’na yükseltilmiştir. Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında barınmakta olan öğrencilere sağlanan beslenme yardımı; 2014 yılında günlük 7.30 TL iken, 2015 yılında günlük 8 TL’na yükseltilmiştir.

BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

KYK Kredi ve burs sonuçları açıklandı (2014-2015)

İşte KYK burs ve kredi sonuçları için 24 Aralık'ta yapılan açıklama;

BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURULARI HAKKINDA

“Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü 2014 -2015 yılı burs/öğrenim kredisi başvuruları değerlendirme aşamasında olup değerlendirmeler tamamlandıktan sonra sonuçlar Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz internet sitelerinde yayınlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

E-devlet'te yer alan açıklama şu şekilde;
Yükseköğrenim öğrencilerinin barınma, beslenme, kredi-burs hizmetleriyle öğrenimlerine; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişmelerine katkıda bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, başlangıçta Millî Eğitim Bakanlığının denetiminde iken, bu denetim 06 Şubat 1970 tarihli Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi gereğince Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmiş, daha sonra 13.12.1983 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 179 sayılı KHK?nin 52/b maddesi ile Millî Eğitim Bakanlığının bağlı kuruluşu, 04.05.2009 tarih ve 27218 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanının onayı ile Başbakanlığa bağlı kuruluş haline getirilmiş, 10.12.2010 tarih ve 27781 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6082 sayılı Kanun ile Başbakanlığa bağlanmış, bilahare 08.07.2011 tarihli ve 27988 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi gereğince de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgilendirilmiştir.

Haberin Devamı

BURS ALIMINDA YENİ DÜZENLEMELER

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs-Kredi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklileri anımsattı ve bunları söyledi:

"Burs alamaya hak kazanan öğrenciler bundan sonra notere giderek taahhütnameyi tasdik ettirmeleri gerekmiyor. Bu düzenlemeyle senet olayı ortadan kalktı. Artık vatandaşlar notere ücret ödemek zorunda kalmayacak. Eskiden öğrenciler notere gidip taahhütname alıyordu. Öğrenciler bu ücreti ödemekten kurtuldu."

Öğrenci tarafından taahhütnamenin öğrenci tarafından elden kuruma veya bölgelerdeki yurtlara iletildiğini hatırlatan Kaymakcan, ''Bize gelen senetler sistemde taranıyor, ondan sonra öğrencinin hesabı açılıyordu'' diye konuştu.

ELDEN BELGE GEİTRME DÖNEMİNE SON

Yeni düzenlemeyle, kredi veya burs almaya hak kazanan öğrencilerin sonuçlar açıklandıktan sonra, e-devlet şifresi alması gerektiğini vurgulayan Kaymakcan, ancak bu şifreyi 18 yaşından büyük öğrencilerin alabileceğini, 18 yaşından küçük olanlara bu şifrenin verilmediğini belirtti.

Haberin Devamı

18 yaş üstü öğrencilerin PTT'den, e-devlet şifresi alması gerektiğini belirten Kaymakcan, şifreyi kullanarak, ''https://www.turkiye.gov.tr'' internet adresinde yer alan kredi ve yurtlarla ilgili bölüme gireceklerini anlattı.

Böylece öğrencinin bu bölümde yer alan taahhütnameye ulaşacağını ifade eden Kaymakcan, burada öğrencinin okul bilgisinin yer alacağını, metni okuyarak onaylaması gerektiğini kaydetti. Kaymakcan, onaylanan metnin doğrudan sistem üzerinden kuruma ulaşacağını, böylelikle öğrencilerin elden bir belgeyi ilgili birimleri ulaştırması durumunun da sona erdiğini belirtti.

Prof. Dr. Kaymakcan, burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilerin taahhütnameyi aldıkları şifre ile onaylamayı unutmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!