KYK burs ve kredileri ne zaman hangi gün yatacak? Tarih belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredileri ne zaman hangi gün yatacak Tarih belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 22:54

KYK kredi ve bursları ne zaman yatacak sorusu, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bu imkanından faydalanmak isteyen birçok öğrencinin gündeminde yer alıyor. Okumakta oldukları il veya ilçe merkezinde bulunan Ziraat Bankası şubelerinden Genç Bankkartlarını temin edecek olan öğrenciler, sonrasında ödemelerini alabilecek. Peki, KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

KYK bursları ne zaman yatacak sorusu, sonuçların açıklanmasının ardından birçok öğrencinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Almaya hak kazandıkları kredi ya da bursun ne zaman hesaplara yatacağını öğrenmek isteyen öğrenciler, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştiriyor. Peki, KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak? Bankamatik kartları ne zaman gelecek? İşte beklenen tarih.

BANKAMATİK KARTLARI NE ZAMAN GELECEK?

Ziraat Bankası üzerinden burs ve kredilerini çekecek olan öğrenciler, şubelere gönderilecek olan kartlarını, belirlenen tarihlerde alabilecek. KYK kredi/burs hesaplarına ait Genç Bankkartların teslim alınacağı tarihleri ve Şubeyi/Hizmet Noktasını T.C. Kimlik numarası ile aşağıdaki link üzerinden öğrenmek mümkün olabilecek.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

Haberin Devamı

KYK'dan burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrencilerin paralarını almaları için öncelikle taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere 2018-2019 eğitim öğretim yılı başı olan ekim ayından itibaren ödeme yapılacak. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere ödeme yapılmayacak. Burs/krediler Ocak 2019 yılından itibaren ödenmeye başlanacak.

TAAHHÜTNAME ONAYI 18 KASIM TARİHİNDE SONA ERDİ

Burs veya kredi imkanından faydalanabilmek için taahhütmane onayı yapmak zorunda olan adaylar, 18 Kasım tarihinde bu işlemlerini tamamladı. Bu aşamayı tamamlamayanlar ise burs ya da kredi alma hakkını elde edemedi. 

BURS HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

KYK tarafından tahsis edilen burslar aşağıdaki durumlar halinde kesilmektedir;

Başarısız olması,

Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,

Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,

Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması ya da öğretimine bir yıl ara vermesi,

Öğretim kurumunun kapatılması,

Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,

Kesin hükümle mahkum olması

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!