KYK bursları ne zaman yatacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK bursları ne zaman yatacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 10:51

KYK bursları ne zaman yatar sorusuna cevap arayan öğrenciler, konuyla ilgili detayları internet üzerinden araştırmaya devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun başlatmış olduğu sürecin sona ermesinin ardından burs almaya hak kazanan öğrenciler, KYK bursları ne zaman yatar sorusuna kilitlendi. Peki, öğrencilerin öğrenimlerini sürdürebilmeleri için önem arz eden KYK bursu ne zaman yatacak? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

KYK bursları için beklenen süreç başladı. Ziraat Bankası üzerinden öğrencilerin hesaplarına yatırılacak olan KYK bursları için ilk ödemede iki aylık gerçekleşecek. Peki, öğrencilerin ilgiyle beklediği KYK bursları ne zaman yatacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

KYK bursları için taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak.

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere 2017-2018 eğitim öğretim yılı için ödeme yapılmayacak. Ancak dileyen öğrenciler (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) bir sonraki eğitim öğretim yılında burs/kredi için tekrar başvurabilecek.

Burs/krediler lisans öğrencileri için aylık 425, yüksek lisans öğrencileri için 850, doktora öğrencileri için ise 1.275 lira olarak ödeniyor.

Haberin Devamı

KYK’nın ödeme yapabilmesi için burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 21 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

Burs/kredinin hangi durumlarda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan bilgilerin yer aldığı burs/kredi taahhütnamesinin dikkatli bir şekilde okunması gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!