KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak? Burs ve kredi ücretleri ayın kaçında yatacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak Burs ve kredi ücretleri ayın kaçında yatacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2019 20:07

Üniversite öğrencilerinin gözü kulağı KYK burs ve kredi ödemelerinde. Öğrencilerin burs ve kredi başvurularında öncelikli tercihi olan KYK, bu yıl lisans öğrencilerine 500 TL, yüksek lisans öğrencilerine ise 1.000 TL burs ve kredi verecek. Peki, KYK bursları ne zaman, ayın kaçında yatacak? KYK burs ve kredi ödemeleriyle ilgili detaylı bilgi

Haberin Devamı

Ocak ayının gelişiyle birlikte KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs ve kredi ücretlerinin ödeneceği tarihe yönelik araştırmalar hız kazandı. Öğrenim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, kendilerine tahsis edilen burs ya da krediyi TC Kimlik Numarasının son hanesine göre, burslarını alabilecek. Peki, KYK burs ve kredi ücretleri ne zaman yatacak?

Öğrenim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, kendilerine tahsis edilen burs ya da krediyi TC Kimlik Numarasının son hanesine göre ayın 6'sı ve 10'u arasında alabilecek.

Buna göre, TC Kimlik Numarasının son hanesi 0 olanlar her ayın 6'sında, 2 olanlar her ayın 7'sinde, 4 olanlar her ayın 8'inde, 6 olanlar her ayın 9'unda, 8 olanlar her ayın 10'unda ücretlerini alabilecek. Burs ücretlerinin yatırılma saati ise değişse de genellikle, 00:00 ila 03:00 arasında yatırılıyor.

BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Türkiye genelinde yaklaşık 150 bin öğrenciye verilen KYK bursları geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 425 lira olarak öğrencilere tahsil ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda konuya dair açıklamasında, "Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi burs miktarını lisansta 500, yüksek lisansta bin, doktorada bin 500 liraya yükseltme kararı aldık." demişti. İşte bu yılın KYK burs ve kredi ücretleri;
Lisansta 500 TL
Yüksek Lisansta 1.000 TL
Doktorada 1.500 TL

KREDİ SORGULAMASI HAKKINDA AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün e- Devlet üzerinden gençlere sunduğu kredi/burs nakil başvurusu, kredi/burs iptal başvurusu, öğrenim/katkı kredisi ve burs sorgulama, kredi geri ödeme erteleme başvurusu, öğrenim/katkı kredisi geri ödeme sorgulama işlemleri sistem çalışması nedeniyle geçici süreyle hizmet dışıdır.

Haberin Devamı

Öğrenciler, sistem üzerinden durumlarını aralıklarla kontrol edebilirler.

Sistemin en kısa sürede açılması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmekte olup sistem hizmete açıldığında yurtkur.gsb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!