KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? - Akif Çağatay açıklama yaptı!

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak - Akif Çağatay açıklama yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 08:34

KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce öğrenci tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun binlerce öğrenciye, eğitim hayatlarında rahat etmeleri için sağladığı KYK bursları için artık geri sayım başladı. Öğrenciler bir an önce burslarını alıp, rahat bir eğitim hayatı yaşamak istiyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay, binlerce öğrenciye müjdelerini Ocak ayından önce alacaklarını belirtti. Peki, KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarından kimler faydalanabilecek? İşte KYK burs başvuruları hakkında detaylar.

Haberin Devamı

KYK burs başvuru sonuçları için bekleyen öğrenciler, sonuçların ne zaman açıklanacağını sorgulamaya devam ediyor. Öğrenim hayatlarına eylül ayında başlayan öğrencilerin çoğunluğu, farklı şehirlerde üniversite okumaları sebebiyle ihtiyaç duydukları KYK burs başvuru sonuçları için meraklı bekleyişini sürdürüyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından açıklanacak sonuçlar için diğer kurumlardan öğrenci bilgilerinin gelmesinin beklendiğini söyleyen yetkililer, bu kurumlardan bilgilerin alınmasının ardından KYK burs başvuru sonuçlarının en kısa sürede açıklanacağını aktardı. İşte konuyla alakalı detaylı bilgiler!

KYK burs başvuru sonuçları için Kredi ve Yurtlar Kurumu tahsis sürecine hazırlanmaya devam ediyor. Öğrenim giderlerini karşılamak isteyen gençlerin başvurduğu KYK burs başvurusu için sonuçların yakın bir zamanda açıklanacağı resmi makamlardan duyuruldu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da üzerinde durduğu gibi, KYK burs başvuru sonuçlarının Ocak ayını beklenmeksizin en kısa sürede duyurulması bekleniyor. Bu konu hakkında KYK İnternet sitesinden yapılan resmi açıklamaya göre, KYK burs başvuru sonuçlarının tahsis aşamasında olduğu, en kısa sürede adaylarla sonuç bilgilerinin paylaşılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Normal şartlar altında daha erken bir süreçte tamamlanması gereken işlemler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun öğrencilerin gelir, aile ve özel durumlarını öğrenmek için diğer kurumlarla kurduğu irtibat dolayısıyla biraz uzun sürebilmektedir. Bu sürecin tamamlanmasının ardından öğrencilerin merakla beklediği KYK burs sonuçları erişime açılacak.

TEYİT SÜRECİNİN TAMAMLANMASI BEKLENİLİYOR

Yurtkur İnternet sitesi üzerinden öğrencilere yapılan duyuruda sürecin devam ettiği, teyit aşamasının tamamlanmasının ardından öğrencilere duyuruda bulunulacağı açıklamasında bulunuldu. İşte duyurunun tamamı;

"2016-2017 öğretim döneminde kurumumuza burs/kredi başvurusunda bulunan öğrencilerimizin değerlendirme süreci devam etmektedir. Başvuru bilgileri ilgili kamu kurumlarından teyit edilmekte olup değerlendirme sonucu en kısa sürede http://yurtkur.gsb.gov.tr internet sitemiz üzerinden ilan edilecektir."

SONUÇLARIN ARDINDAN NELER YAPILMASI GEREKİYOR?

Duyurunun devamında öğrencilerin burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından yapacağı işlemleri de aktaran yetkililer, bu işlemlerin interaktif yöntemler ile tamamlanabileceğini ifade etti. İşte yetkililerin yapmış olduğu taahütname onay işlemi duyurusunun tamamı;

"Sonuçların açıklanacağı ilan sayfasında öğrencilerimizin bundan sonra yapması gerekenler de duyurulacaktır.  Burs/kredi almak isteyen öğrenciler kendilerine verilen süre içerisinde e-devlet şifreleri ile e-devlet sayfasından burs/kredi taahhütname onay işlemi yapacaklardır. Sonuç ekranında tahsis edilen burs/kredi imkânından faydalanmak için e-devlet üzerinden taahhütname onayı yapılması zorunludur. "

ÖĞRENCİLER BAŞVURU SONUÇLARININ ARDINDAN NE KADAR ÜCRET ALACAK?

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından müjde olarak verilen 2016 burs ve kredi ücretleri, bu yıl 400 olarak verilecek. Normalde her yıl 40 TL gibi bir artış gösteren burs ve kredi ücretleri, bu yıl 80 TL gibi bir artış gösterecek. Bu şekilde 400 TL olarak yatırılacak kredi ve burs ücretleri sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin hesaplarına yatırılacak.

BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARDAN ÇEKİLEBİLECEK?

Kredi ve burs ücretini çekmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretleri temin edebilecekler. İsimlerine özel olarak tahsis edilecek BANKKART'larını, gönderilecek bankadan sözleşme imzalayarak alacak olan öğrenciler, burs ya da öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden temin edebilecekler. Öğrencilere burs ve kredinin yatırılacağı aydan başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

BAKMADAN GEÇME!