KYK burs sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak? KYK burs sonuçları için tarih verildi mi?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak KYK burs sonuçları için tarih verildi mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 18:39

KYK burs sonuçlarının ne zaman hangi gün açıklanacağını merak eden milyonlarca öğrenci konuyla alakalı araştırmalarını yapmaya devam ediyorlar. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her yıl öğrencilerin eğitim hayatlarına destek sağlaması amacıyla verilen KYK bursları için geri sayım başladı. Kasım ayında açıklanması beklenen KYK burs sonuçları için öğrencilerin araştırmaları sürüyor. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak? KYK burs sonuçları için tarih verildi mi?

Haberin Devamı

KYK burs sonuçları bilgisine göre kendilerine maddi bir yol çizecek olan üniversite öğrencileri, internet üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yapacağı değerlendirmenin ardından burs alıp alamadıklarını öğrenecek olan vatandaşlar, buna göre kredi başvurusunda bulunabilecek. Öğrenciler hem kredi hem de burs imkanından aynı anda faydalanamayacak. İşte, KYK burs sonuçları hakkında detaylı bilgiler

KYK BURS SONUÇLARI KAÇ GÜN İÇERİSİNDE AÇIKLANIR?

Geçtiğimiz yıl 12 Ekim tarihinde başvurusu tamamlanan KYK burs başvuru sonuçları, 17 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu yılki KYK burs başvuları ise 16 Ekim tarihinde sona erdi. Geçtiğimiz yılın açıklama süreci baz alınırsa, bu yıl 21 ila 24 Kasım tarihleri arasında öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülüyor.

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK BURSLARI KYK'DAN SONRA AÇIKLANACAK

VGM burs sonuçları, KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin erişimine açılmaktadır. Bu konuyla ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü şu açıklamayı yapmıştır;

"Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesine göre KYK Bursu alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Bu nedenle Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçlarını, KYK’nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır."

ÖĞRENİM KREDİSİ ALAN ÖĞRENCİLER VGM BURSUNDAN FAYDALANABİLİR Mİ?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan geri ödemeli öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrenciler, aynı zamanda Vakıflar Genel Müdürlüğü bursunu da alabilmektedir. Yalnızca KYK bursu ile VGM bursu aynı anda alınamamaktadır.

KYK BURS ÜCRETLERİ BU YIL NE KADAR?

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; lisans ve önlisans bölümünde okuyan üniversite öğrencileri KYK’dan 470 TL alacak. Yüksek lisans yapanlar 940 TL, Doktora yapanlar ise 1410 TL kurum tarafından alacaklar. Son beş yılda burs ücretleri: 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400, 2017 yılında 425 ve 2018 yılında 50 TL zam gelerek 475 TL oldu.

BURSTAN ÖNCELİKLİ FAYDALANACAKLAR

Şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettikleri takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanacak.
Başvuru esnasında öncelik durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin ilgili belge ile durumunu anlatan dilekçeyi "Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No: 25 Çankaya /Ankara" adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına 5 Kasım 2017 tarihine kadar elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.
Başvuru sırasında yaşanabilecek sorunlarla ilgili KYK’nın Kurumsal İletişim Merkezi 444 1961 ya da resmi Twitter destek hesabı KYK_DESTEK haftanın yedi günü 24 saat hizmet veriyor

Haberin Devamı

BURS ALAMAYAN ÖĞRENCİLER KREDİ ALABİLECEK

Burs başvurusunda bulunan ancak değerlendirmelerin sonucunda burs almaya hak kazanamayan öğrenciler, öğrenim kredisi başvurusunda bulunabilecek. Yine Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından tahsis edilecek olan krediler, öğrencilerin üniversite eğitiminin sonlanmasıyla birlikte taksitle ya da peşinen geri talep edilecek. Öğrenciler aynı anda hem öğrenim kredisi hem de burs başvurusunda bulunamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!