KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 13:26

KYK burs sonuçları ile ilgili 2015 yılı içerisinde bekleyiş devam ediyor. Bu yılki KYK burs sonuçlarını bekleyen öğrencilerin merakı gittikçe artmaya başladı.

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak ve sorgulama nereden yapılacak?

Haberin Devamı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2015 yılına ait burs sonuçları için henüz bir bilgilendirme yapılmadı. Ancak burs almaya hak kazanan öğrencilerin açıklanmasının ardından ödemelerin Ocak ayının ilk haftası yapılması bekleniyor. KYK 2015-2016 burs almak için başvuranlar kazananlar listesini, kurumun kendi internet sitesi olan http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden yapılacak olan sorgulama ekranından TC kimlik bilgilerini girerek görebilecekler. 

KYK bursunu almaya hak kazananlara ne kadar ödenecek?

KYK' ya yapılan başvurular sırasında burs almaya hak kazanan öğrenciler, 2015-2016 yılı içerisinde yükseköğrenim öğrencileri için 330 tl  olan burs ödeneği 400 tl ye yükseltildiği açıklanmıştı. Bu durumda bursu kazanan öğrenciler 2016 yılının ocak ayından itibaren her ay 400 tl burs ödeneği alabilecek.

Burs Nedir?

T.C. vatandaşı olan yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen karşılıksız ödenektir. 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre uygulanmaktadır.

Burstan yararlanacak öğrencilerin hangi özellikleri taşıması gerekir?

  • Ön lisans öğrencisi olması,
  • Lisans öğrencisi olması,
  • Açık Öğretim öğrencileri içerisinde sadece öncelikli öğrenciler olan, şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de vefat etmiş bulunan öğrencileri kapsamaktadır.
  • İki yıllık okullardan mezun olmuş ancak dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapmış öğrenciler. ( Not: intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
  • Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencilerine,
  • Vakıf Üniversitesi öğrencilerine,
  • LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrencilere
  •  Üniversite kontenjanından bildirilen öğrencilere,
  • Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrencilere,
  • İkinci öğretim de okuyan öğrencilere verilen burslardır. Bursların ödenekleri ayrı şekilde düzenlenir ve öğrencilere karşılıksız şekilde verilir.

   

Haberin Devamı

Burs alan öğrencilere aynı zamanda öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye de burs verilmez. Bir öğrenci iki haktan aynı anda yararlanamaz yani hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

 

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!