KYK burs sonuçları açıklandı!

Güncelleme Tarihi:

KYK burs sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 19:24

KYK burs sonuçlarını merakla bekleyen öğrenciler için önemli gelişme; KYK, 2015-2016 yılı burs ve kredi başvuru sonuçlarını açıkladı. Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2015-2016 dönemine ait burs ve kredi başvuru sonuçlarını açıkladı. Kuruma başvuran öğrencilerin günlerdir beklediği sonuçları, KYK' nın internet sitesinden görebilecekler.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatlarını Ekim ayında kabul etmeye başlamıştı. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra kredi veya burs sonuçları listesi açıklandı. Öğrenciler artık KYK'nın sorgulama ekranlarına erişebilecekler.

Öğrenciler, KYK' nın resmi sitesi olan "kyk.gov.tr" adresinde yer alan  "2015-2016 ÖĞRETİM YILI BURS/ÖĞRENİM KREDİSİ SONUCU İÇİN" bölümüne erişerek, gerekli yönlendirmeleri takip ederek sonuçları öğrenebilecek.

2015 - 2016 Yılı KYK burs ve krediler ne kadar olacak?

2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılmaya başlanacak. KYK bursları 2016 yılı itibariyle 400 lira olarak hesaplara yatırılacak.

Haberin Devamı

KYK burs ve kredilerin ödemesi nasıl yapılacak?

Burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrenciler, burs ve kredilerini her ay Ziraat Bankası'na kendileri adına açılan hesaplar aracılığı ile ödemelerini alabilecek.

KYK Bursu ve KYK kredisi arasındaki fark nedir?

KYK Burs ve KYK kredi ödemeleri, yüksek öğrenim gören öğrencilere maddi anlamda desteklemek amaçlı verilen ödemeleri kapsar. Burs için alınan paranın bir geri ödemesi yani bir karşılığı yoktur. Ancak kredi alan öğrenciler iş hayatlarına atıldıkları zaman kredilerini geri ödemeleri gerekmektedir.

Alınan kredi ödemeleri kesintiye uğrar mı?

Kredi ödemeleri için öğrencinin okuldaki tutumu ve isteğe bağlı şekillerde kredinin kesilme durumu söz konusu olabilir.

Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması. Krediden vazgeçme, okulda kayıt dondurma işlemleri. Öğrencinin sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi durumu. Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski okulunda bir yıldan fazla başarısız olması. Öğretimine ara vermesi gibi durumlar. Öğrencinin kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması. Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin öğrenim kredisi kesintiye uğramaktadır. Bursun kesilmesi durumu da okuldaki başarı durumu ile ilgilidir. Bu yüzden başarı oldukça önemlidir.

KYK burs sonuçları açıklandı

 

BAKMADAN GEÇME!