KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak? E-Devlet nakil başvuru ekranı

Güncelleme Tarihi:

KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak E-Devlet nakil başvuru ekranı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2020 17:23

KYK burs başvurusunun ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yükseköğrenim öğrencileri için burs ve öğrenci kredisi veriyor. Başvurular her yıl e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu yıl YKS sonuçları 28 Temmuz’da açıklanacak. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları ekim ayında alınmıştı.

Haberin Devamı

KYK burs başvurusu her yıl yoğun ilgi görüyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılında üniversite sınavına giren adaylar heyecanla başvuru tarihlerini bekliyorlar. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) yükseköğrenim öğrencileri için burs ve öğrenci kredisi başvurularının alınacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İşte detaylar…

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) yükseköğrenim öğrencileri için burs ve öğrenci kredisi başvurularının alınacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından tarihin yayımlanması bekleniliyor. Üniversite sınav sonuçları 28 Temmuz’da erişime açılacak.

Geçtiğimiz yıl 21 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam eden başvurular, e-Devlet üzerinden alındı. Bütün öğrencilerin e-Devlet’teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyordu. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebildiler.

Haberin Devamı

Kredi ve Yurtlar Kurumu kredi ve burs alan öğrencilere önemli hatırlatmada bulundu. Temmuz ayı kredi ve burslarıyla ilgili açıklama yapan KYK YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılamayacağı açıkladı. Öğrenciler eğitim bilgilerini e-devlet nakil başvuru ekranı üzerinden gerçekleştirecek. İşte, kredi ve burs ödemeleri eğitim bilgileri güncellemeleriyle ilgili ayrıntılar.

KYK BURS VE KREDİLERİ KESİLECEK Mİ?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı; Sevgili öğrencilerimiz,

Bakanlığımızdan burs/kredi alan öğrencilerimiz imzaladıkları taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki degişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmekle yükümlüdür.

YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır. Bu sebeple bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgilelerinizi e-devletten takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

EĞİTİM BİLGİLERİ NASIL GÜNCELLENİR?

KYK'dan yapılan açıklamaya göre, YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri eğitim bilgileri e devlet nakil başvuru ekranı üzerinden güncellenecek. E devlet girişi için öğrenciler e devlet şifresi ve T.C kimlik numaralarını kullanacak.

E DEVLET NAKİL BAŞVURUSU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?
Hizmetlerden faydalanmak isteyen kişilerin, öne sürdükleri kişi olduklarının doğrulanması için şifre alınması gerekmektedir. Kimlik doğrulama için farklı araçlar kullanılabilir: Kullanıcı adı ve parola, e-posta ve parola vb. e-Devlet Kapısı, kimlik doğrulama için Kimlik numarası ve şifre, e-imza, mobil imza, T.C. Kimlik Kartı kullanır.

Haberin Devamı

Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir. Pilot il olan Bolu’da kullanılan elektronik kimlik kartı ile de Türkiye.gov.tr adresine giriş yapılabilir ve şifre oluşturulabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!