KYK burs başvuru sonuçlarını bekleyenler için yeni fırsat | TDK burs başvurusu

Güncelleme Tarihi:

KYK burs başvuru sonuçlarını bekleyenler için yeni fırsat | TDK burs başvurusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 09:12

KYK burs başvuruları için heyecanlı bekleyiş sürerken farklı alternatifleri de değerlendirmek isteyen öğrenciler için TDK'dan yeni bir fırsat geldi. Türk Dil Kurum, hem resmi sayfasından hem de resmi Twitter adresinden burs başvuru duyurusu yayımladı. Peki KYK burs başvuru sonuçlarıyla ilgili son durum ne? TDK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

KYK tarafından üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burs başvurularının süresi, 24 Ekim Pazar günü sona erdi. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye KYK bursı verilecek. Durumu mevzuata uygun olan tüm öğrenciler de öğrenim kredisi alabilecek. Peki KYK burs sonuçlarında son durum ne? Burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN HANGİ GÜN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl 12 Ekim tarihinde başvurusu tamamlanan KYK burs başvurusunun sonuçları, 17 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu yılki KYK burs başvuları ise 16 Ekim tarihinde sona erdi. Geçtiğimiz yılın açıklama süreci baz alınırsa, bu yıl 21 ila 24 Kasım tarihleri arasında öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülüyor.

Haberin Devamı

TDK'DAN BURS BAŞVURU DUYURUSU

KYK burs başvuru tarihi için araştırmalar sürerken Türk Dil Kurumu'ndan önemli bir duyuru geldi. İşte TDK'nın burs başvuru duyurusunda yer alan ifadeler;

'Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu tarafından 2018 yılı Ocak ayı itibarıyla verilecek eğitim ve araştırma bursu başvuruları başlamıştır.

Başvurular 13-22 Kasım 2017 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Hizmetler bağlantısındaki Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu başlığı altındaki burs uygulamasından yapılacaktır.'

TDK BURS BAŞVURU DETAYLARI

BURS ALAMAYAN ÖĞRENCİLER KREDİ ALABİLECEK

Burs başvurusunda bulunan ancak değerlendirmelerin sonucunda burs almaya hak kazanamayan öğrenciler, öğrenim kredisi başvurusunda bulunabilecek. Yine Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından tahsis edilecek olan krediler, öğrencilerin üniversite eğitiminin sonlanmasıyla birlikte taksitle ya da peşinen geri talep edilecek. Öğrenciler aynı anda hem öğrenim kredisi hem de burs başvurusunda bulunamayacak.

BAŞARISIZLIK DURUMUNDA BURS KESİLECEK

Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir ve tekrar burs verilmez. Bursu kesilen öğrencilere burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir. 

Burs almaktan vazgeçen öğrencinin bursu, vazgeçtiği tarihten itibaren kesilir ve aynı öğretim türünde bir daha burs verilmez. Ancak bursun kesildiği tarihte öğrenim kredisi almak isterse Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kredi verilebilir.

 

BAKMADAN GEÇME!