KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KYK'dan son haberler

Güncelleme Tarihi:

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak İşte KYKdan son haberler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 09:38

KYK burs başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yatırılması için başvuruda bulunan öğrenciler, KYK kredi ve burs sonuçlarını anbean takip ediyor. Peki KYK kredi ve burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın KYK kredi ve burs sonuçları hakkında yaptığı bazı açıklamalar!

Haberin Devamı

KYK burs başvuru sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Öğrenimlerini sürdürmek için ihtiyaç duydukları meblağların, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yatırılması için başvuruda bulunan öğrenciler, KYK kredi ve burs sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki KYK kredi ve burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KYK Genel Müdürü Sinan Aksu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan KYK kredi ve burs sonuçları hakkında bazı bilgiler!

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıllara bakıldığında Kredi ve Yurtlar Kurumu başvurularının iki hafta içerisinde açıklandığı görülmektedir ancak sonuçların açıklanma süreci katılım oranına göre değişmektedir. Bu bağlamda daha önce konuşma yapan KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, Kredi-burs başvurularının 12 Ekim'de sona erdiğini, burslara ilişkin sorgulamaların devam ettiğini söyledi. Aksu, "Kapatılan üniversitelerden dolayı bazı alanlarda gecikme oldu. Özelikle öğrencilerin tanzimi ve dikey geçişlerle ilgili. Biz şimdi YÖK'ün bunları neticelendirmesini bekliyoruz. YÖK bunu neticelendirir neticelendirmez biz de sonuçları açıklayacağız. İlk 100 bin öğrenciye burs, geriye kalan, talep eden öğrencilere kredi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BURS BAŞVURU SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Sonuçlar Kredi Yurtlar Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerindeki sonuç sayfası üzerinden üzerinden erişime açılıyor. Ancak KYK burs başvuru sonuçlarına göre burs ya da kredi almaya hak kazanamayan öğrencilere ise herhangi bir bilgi verilmeyecek.

KYK BURS BAŞVURULARI AÇIKLANDIĞINDA BU ADRESTE OLACAK

KİMLER BURS YA DA KREDİ ALABİLİYOR?

KYK burs başvuru sonuçlarında kimilerine burs kimilerine ise kredi çıkmaktadır. Burada farklıları belirleyen ise çeşitli nedenler olabilir. Ancak başvuruda en önemli ayrıntı bilgilerin eksiksiz ve doğru girilmesidir. Verilen beyanların yanlış veya eksik çıkması durumunda burs ve öğrenim kredisi hakkı iptal edilmektedir. 

KREDİ VE BURS HER ÖĞRENCİYE ÇIKMAYACAK

Kredi ve burs tahsisi konusunda belirli kriterlere sahip olan KYK, öğrencilerin ve ailelerinin maddi durumlarını inceledikten sonra gerekli gördükleri kişilere burs ya da kredi tahsis etmektedir. Bu kriterlerin değerlendirilmesi, öğrencilerin teslim edeceği belgeler ve başvuru esnasında internet üzerinde belirtecekleri beyanlar karşılaştırılacak, iki bilgi arasındaki tutarlılık göz önünde bulundurularak sonuçlandırılacaktır.

Eğer iki bilgi arasında tutarsızlık varsa, teslim edien resmi evraklar kurum tarafından baz alınacak. kredi başvurusu sonucunda burs ya da kredi almaya hak kazanamayan öğrencilere ise herhangi bir bilgi verilmeyecektir.

BAKMADAN GEÇME!