KYK 500 memur alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Mülakat sınavı yapılacak!

Güncelleme Tarihi:

KYK 500 memur alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak Mülakat sınavı yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2021 01:19

KYK 500 memur alımı başvuru sonuçları için gözler artık yapılacak duyurularda. 20 Ocak tarihinde tamamlanan başvuru işlemleri sonrası yapılan değerlendirme ile KYK personel alımı başvuru sonuçları gsb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Duyuruya uygun şekilde yapılan başvuruların, cinsiyete göre başvuru yapılan her bir pozisyon için belirlenen kontenjan sayısından fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısının dört katına kadar aday sözlü sınava çağrılacak. İşte, KYK memur alımı başvuru sonuçlarıyla ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

KYK memur alımı başvuru sonuçları adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. 04 Ocak 2021 (10:00) - 20 Ocak 2021 (17:00) tarihlerinde basvuru.gsb.gov.tr adresi üzerinden ‘Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli Alımı Sınav Başvurusu Formu’ nu doldurarak yapılan başvurular değerlendirildikten sonra açıklanacak. Ancak sonuçların açıklanacağı tarihle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK memur alımı başvuru sonuçları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Başvuru sonuçlarının ilerleyen haftalarda duyurulması bekleniyor.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Duyuruya uygun şekilde yapılan başvuruların, cinsiyete göre başvuru yapılan her bir pozisyon için belirlenen kontenjan sayısından fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısının dört (4) katına kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır.

Haberin Devamı

2. Sözlü sınava girmeye hak kazanan son sıradaki aday ile aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu adayların tamamı sözlü sınava çağırılacaktır.

3. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ile ilgili duyuru daha sonra Bakanlığımız internet sitesinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

KYK 500 memur alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak Mülakat sınavı yapılacak

SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI

1. Sınav sözlü olarak Ankara’da yapılacaktır.

2. Sözlü sınavda adaylar; sınav komisyonu üyelerinin her biri tarafından;

a) Görevin gerektirdiği mesleki alan bilgisi (Genel mevzuat ile Bakanlığımız mevzuatı vb.), (50 puan)

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (10 puan)

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, (10 puan)

d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10 puan)

e) Genel kültürü ve genel yeteneği, (10 puan)

f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (10 puan) konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Komisyon üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir.

Haberin Devamı

3. Adaylar; “Sınav Giriş Belgesi’ni basvuru.gsb.gov.tr adresinden alacaklardır.

4. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların sözlü sınava katılacakları sınav tarihi sınav giriş belgelerinde yer alacaktır.

5. Adaylar sözlü sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

6. Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir. Ancak mücbir sebeple sözlü sınava katılamayacak olunması halinde belirlenen sınav tarihleri içerisinde olmak kaydıyla adaylar için sözlü sınav tarihinde değişiklik yapılabilecektir.

Haberin Devamı

7. Bakanlık sözlü sınav yeri ve tarihleriyle ilgili değişiklik yapma hakkına sahiptir.

8. Sözlü sınav esnasında tutulacak tutanaklar dışında sesli veya görüntülü herhangi bir kayıt
yapılmayacaktır.

BAKMADAN GEÇME!