Yeni general halkı selamladı

Güncelleme Tarihi:

Yeni general halkı selamladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2010 00:40

Kuzey Kore'de, iktidardaki İşçi Partisi’nin 65’inci kuruluş yıldönümünü kutlamak ve ülkenin lideri Kim Jong Il’i onurlandırmak adına bir askeri tören düzenlendi. Törende, ülkenin yeni lideri olması beklenen Kim Jong Un, ilk defa babasıyla birlikte görüntülendi.

Haberin Devamı

DEV ASKERİ GEÇİTTEN ETKİLEYİCİ GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ

 

Pazar günü düzenlenen askeri geçit töreninde, Kim Jong Il’in yanında en küçük oğlu ve devlet başkanlığının en güçlü adayı Kim Jong Un yer aldı. Halen hakkındaki sır perdesi tam olarak aralanmamış olan 27 yaşındaki Kin Jong Un, ulusal televizyondan özel olarak yayımlanan geçit töreninde, babasının yanında tören kıtasını selamladı. 

 

Kısa bir süre önce İşçi Partisi’nin 30 yıl aradan sonra düzenlenen özel kongresinde dört yıldızlı general olarak atanan Kim Jong Un’un ismi, o ana dek Kuzey Kore basınında bile yer almamıştı.

 

Haberin Devamı

HALKIN BEKLEDİĞİ İSİM

Törenlere katılan Park Song Nam isimli Koreli vatandaş, “Babasıyla oğlunu bir arada ilk kez görüyorum” dedi. Park, “Sürekli ağladım. Babasıyla oğlunu bir arada gördüğümde bütün yorgunluğum geçti” dedi.

 

Kim Jong Un, kilolu hali ve kısa siyah saçlarıyla, çelimsiz ve yürümekte zorlanan babasının yanında onun gençliğini hatırlattı. Törenin doruk noktasına ulaştığı son kısmında, Kim Jong Il platformun ucuna giderek çalınan marşla birlikte kendisine tezahürat yapan izleyicilere el salladı. 68 yaşındaki lider, bu esnada yardımcıları tarafından çevrilen, platformun etrafındaki korkuluklara tutunmak zorunda kaldı.

 

Geçit töreni, Kuzey Kore’nin kurucusu ve Kim Jong Il’in babasından ismini alan Kim Il Sung Meydanı’nda düzenlendi. Tören için seçilen mekân ve gösterilerin ihtişamı, İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinden bu yana Kore Yarımadası’nın güney kısmını kontrol eden hanedanlığın kendini ebedileştirme eğiliminin bir sembolü olarak görüldü.

YUMUŞAK GÜÇ DEĞİŞİMİ
Dış basın mensuplarına Dışişleri Bakanlığı'na kadar eskortluk eden Kim Soh Ye adlı yetkili, “Kim Jong Un, babasının ve büyükbabasının tıpa tıp aynısı” dedi. Analistler, oldukça gösterişli törene çok nadir görülen bir şekilde yabancı basın mensuplarının davet edilmesini, Kuzey Kore’nin güç sistemindeki yumuşak dönüşümün göstergesi olduğunu söyledi
.

Seul’deki Yonsei Üniversitesi’nden siyasal bilimler profesörü Moon Chung-in, “Kim Jong Il, ailesinin hükümdarlığının sorunsuz şekilde devam ettiğini göstermek zorunda. Eğer iç politikada bir sorun olsaydı, (Kim Jong Un) bu tür bir gösteriyle ortaya çıkamazdı” dedi.

Genç Kim Jong Un, törende askeri üniforma değil, geçtiğimiz ay basına yansıyan fotoğraflarda üzerinde bulunan lacivert takım elbiseye benzeyen bir takım giymeyi tercih etti.

Haberin Devamı

 

"North Koreans celebrate newly anointed Kim Jong Un" başlıklı makaleden derlenmiştir.

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor           

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:                          
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet


Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!