Kuzey Kafkasya Türkiye havayolu kapandı

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Kafkasya Türkiye havayolu kapandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Rusya, terörizme karşı önlem gerekçesi ile aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerle Kuzey Kafkasya bölgesindeki havaalanları arasındaki uçak seferlerini geçici olarak kaldırdı.

Rusya Hükümeti Basın Merkezi'nden bugün yapılan açıklamaya göre Başbakan Vladimir Putin "yabancı teröristlerin Kuzey Kafkasya'ya sızmalarını ve bölgeye dışarıdan silah kaçakçılığı yapılmasını önlemeyi amaçlayan" ve 4 Kasım geceyarısından itibaren yürürlüğe giren bir hükümet kararnamesi imzaladı.

Açıklamaya göre kararnameyle, Kuzey Kafkasya'daki uluslararası havaalanları olan Mohaçkale, Vladikafkas, Mineralniye Vodi, Nalçik, Elista ve Stavropol'den, Azerbaycan, Gürcistan, Suudi Arabistan, Ürdün, Afganistan, Pakistan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Suriye, Katar ve Kıbrıs Rum Kesimi'ne tüm uçuşlar geçici olarak durduruldu.
Bölgede yabancılara kısıtlama

Kararnamede, yabancıların bölgeye giriş-çıkışlarının da sınırlanması ve yurt dışındaki Rus temsilciliklerinden Rusya'ya giriş vizesi verilmesi sırasında, Kuzey Kafkasya'ya gitmek isteyenlere sınırlı sayıda vize verilmesi de öngörülüyor.

Kararname ayrıca, bölgeye ulaşan malların daha sıkı kontrolü, Çeçenistan'a yurt dışından mal gitmesinin engellenmesi, Rusya'da Çeçenistan'ın çıkarına ticaret yapanların Rusya'ya giriş çıkışlarının durdurulması gibi önlemleri de içeriyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!