Kuzey Irak'ta ilk bilgisayar fuarı

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Irakta ilk bilgisayar fuarı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kuzey Irak'ta Temmuz'daki seçimler için geri sayım sürerken, Hollandalı bir şirket, bölgedeki Kürtler'i bilgisayarla tanıştırarak ilk fuarı açtı. Kürdistan Parlamentosu'nun kuruluş yıldönümü nedeniyle büyük şenlik düzenlendi.

Geçen Eylül ayında Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin (IKDP) Lideri Mesut Barzani ile Kürdistan Yurtsever Birliği (KYB) Lideri Celal Talabani'nin Washington'da biraraya gelerek Kürt Federasyonu konusunda anlaşmasından sonra, devletleşme yolunda atılan adımlar hızlandırıldı. Kürt Askeri Akademisi, Kürt Emniyet Örgütü, Kürt Polis Teşkilatı, Kürt Bankası kurulmasından sonra, bölgede daha önceki çatışmalardan tahrip olan köprülerin yenilenmesine başlandı. Elektriksiz köy bırakılmaması için atağa geçildi. PKK'nın da son dönemde eylemlerini artırdığı belirtildi. PKK'nın Amadiya kasabası yakınlarında yola döşediği mayına çarpan kamyonete bulunan 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kuzey Irak'ta yaşamı normalleştirme çabaları sürdürülürken, teknolojinin bölgede çok sınırlı kaldığını gözönünde tutan Batılı ülkeler, gözlerini Kürt pazarına dikti. Hollandalı firmalarından biri bölgenin yönetim merkezi Erbil'de ilk kez bilgisayar fuarı açtı. Bilgisayar sistemlerinin tanıtıldığı fuarda yazılım programları tanıtıldı.

Bu arada Kuzey Irak'ta çalışmalarını sürdüren Irak Kürdistan Parlamentosu'nun 7'nci yıldönümü Barzani'nin denetimindeki bölgede törenlerle kutlandı. Tribünlerde binlerce kişi toplanırken, IKDP'nin kurucusu Barzani'nin dev posterleri taşındı, atletizm yarışmaları yapıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!