Kuyumcuda dehşet saçmışlardı... 260 saatlik kamera kaydı incelendi ve yakalandılar!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2021 14:27

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kuyumcuya giren kar maskeli ve silahlı 2 kişi iş yeri sahibi Sinan Yoldaş'ı pompalı tüfekle vurarak öldürmüştü. 22 Aralık'ta meydana gelen olayda, Yoldaş'ın annesinin soygunculara sopayla müdahale edip pompalı tüfeği ellerinden almasıyla şüpheliler altınları alamadan kaçmıştı. Saldırganların peşine düşen polis ekipleri, 260 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını araştırdı ve 18 yaşındaki B.G. ve 24 yaşındaki M.E.'yi yakaladı.

Haberin Devamı

Olay, 22 Aralık sabahı, merkez Bağlar ilçesindeki Nükhet Coşkun Caddesi'nde bulunan kuyumcu dükkanında meydana geldi. Annesiyle birlikte iş yerini açan Sinan Yoldaş, vitrine altınları yerleştirmeye başladı. Bu sırada dükkana gelen kar maskeli 2 kişi, pompalı tüfekle ateş ederek, Yoldaş'ı annesinin gözü önünde göğsünden vurarak, öldürdü. Ardından şüphelilerden biri, tezgahın arkasına geçti. Bu sırada Yoldaş'ın annesi, sopayla karşı koyarak, pompalı tüfeği şüphelinin elinden aldı. Bunun üzerine şüpheliler, altınları alamadan dükkandan kaçtı.

Kuyumcuda dehşet saçmışlardı... 260 saatlik kamera kaydı incelendi ve yakalandılar

ÖZEL EKİP, 16 GÜN SONRA KATİL ZANLILARINI YAKALADI

Olayın ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nce özel ekip kuruldu. Ekipler, çalışmaları kapsamında 260 güvenlik kamerasında toplam 1000 saatlik görüntü izledi. Kriminal ekiplerince iş yerinden alınan parmak izlerini detaylı inceleyen ekipler, bu kez sokak çalışmasına başladı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kar maskeli 2 şüphelinin kimliklerini bu sayede tespit etti. Katil zanlılarının M.E. ve B.G. olduğu belirlendi. Ekipler, yer tespitinin ardından operasyon için harekete geçti. Katil zanlıları, 16 gündür saklandığı yere düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan M.E. ve B.G.'nin emniyetteki sorguları sürüyor.

Haberin Devamı

Kuyumcuda dehşet saçmışlardı... 260 saatlik kamera kaydı incelendi ve yakalandılar

ZANLILAR ÇELİK YELEKLE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Diyarbakır'da 22 Aralık'ta annesinin gözü önünde kar maskeli 2 kişi tarafından pompalı tüfekle vurulan kuyumcu Sinan Yoldaş'ın (21) katil zanlıları olarak yakalanan M.E. ve B.G., emniyetteki işlemlerinin ardından, çelik yelek giydirilerek, güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

OLAY

Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi Nükhet Coşkun Caddesi'ndeki bir kuyumcuya giren maskeli 2 zanlı soygun girişiminde bulunmuş, iş yeri sahibi Sinan Yoldaş'ı (21) silahla vurarak olay yerinden kaçmıştı. Ağır yaralanan Yoldaş, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Haberin Devamı

Kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatılmış, olay anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansımıştı. Görüntüde, şüphelilerden birinin maskeli ve elinde tüfek, diğerinin ise elinde silah ve çanta ile iş yerine girdikleri görülmüştü. Kayıtlara elinde tüfek olan zanlının kuyumcu tezgahının arkasında bulunan Sinan Yoldaş'a saldırdığı, Yoldaş'ın annesinin de elindeki sopayla şüphelinin elindeki tüfeği almaya çalıştığı ve bir süre aralarında boğuşma yaşandığı yansımıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!