Kuvöz stresinde dördüzlü mutlu son

Güncelleme Tarihi:

Kuvöz stresinde dördüzlü mutlu son
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2009 19:24

OSMANİYE ve Adana'da dördüz bebeklerine kuvöz bulamadıkları için Gaziantep'te özel bir hastaneye eşiyle birlikte görüşmeye giden 31 yaşındaki Suzan Doğan, doğum sancıları başlayınca hastane yönetimine 14 saatlik seferberlik yaşattı. Doktorların servistekilere ek olarak iki kuvöz ve iki ventilatör bulması ardından 3’ü kız dördüzler başarılı operasyonla dünyaya geldi.

Suzan Doğan, 10 yaşında bir erkek çocuk sahibi olduktan sonra yeniden anne olmak isterken dördüz bebeği olacağını öğrenince heyecanla beklemeye başladı. Doğumu yaklaşan Suzan Doğan, eşi Ahmet Doğan ile Osmaniye ve Adana'daki hastanelerdeki doktorlarla görüşürken bu kentlerde kuvöz sıkıntısı çekildiğini öğrendi. Doğan çifti bunun üzerine Gaziantep'e geldi. Ev kadını Suzan Doğan, “Hamileliğimiz ilk aylarında risk nedeniyle bebeklerden ikisinin hayatının sonlandırılması söz konusu olmuştu. Buna izin vermemiştim. Bir anne olarak buna yapabilir miydim? Ama Gaziantep’te sancılarımın başlamasıyla birlikte bulunduğum hastanede kuvöz arama çalışmaları başladı. Bu sıkıntılı anlarda iki bebeğimden ümidimi kesmeye başlamıştım. Şimdi 4'ü dünyaya geldi. İnşallah doktorlarımızın yardımıyla çocuklarımı kucağıma alacağım” dedi.

Dördüzlerine ‘Yusuf', ‘Ayşenur' ve ‘Zeynep'ismini vermeyi düşündüklerini, diğer dördüncü bebeğe isim aradıklarını söyleyen Suzan Doğan, bebeklerinin bakımının zor olacağını, bu konuda hayırseverlerin desteğini beklediklerini belirtti.

KUVÖZ TEPKİSİ

Dördüz babası öğretmen Ahmet Doğan ise hayatının en sıkıntılı gecesini yaşadığını vurgularken, kuvöz yetersizliğine tepki gösterdi. Hastanenin doğum için imkanlarının yeterli olduğunu ancak, yeterli sayıda kuvöz ve ventilatör bulunmadığı için doktorların seferber olduğunu söyleyen Ahmet Doğan, “Allah, doktorlarımızdan razı olsun, ellerinden geleni yaptılar. Bizim bu hastanede yaşadıklarımız, aslında bir insanlık dersi. İnsana nasıl değer verildiğini burada çok iyi gördük. O kadar zor bir durumdaydık ki bizi çevirmediler. Bu kuvöz sorunu tüm ülkede yaşanan bir sorun. Neden biz hastane hastane dolaşıp, kuvöz arayalım? Devletin bu konuda önlem almasını bekliyoruz. Ancak, tüm bu zorluklara rağmen, çocuklarımız dünyaya geldi ve artık çok mutluyuz” diye konuştu.

Doğumun gerçekleştiği Özel Premier Hastanesi Başhekimi ve dördüz bebeklerin doktoru Ahmet Tanrıtanır ise dördüzlerin 31 haftalık dünyaya geldiğini, ilk etapta yapılan tedavi ardından sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Tanrıtanır, iki ventilatörü yoğun bakım ünitesinden temin ettiklerini, iki kuvözü de hastane imkanlarıyla satın aldıktan sonra doğumu sezaryenle gerçekleştirdiklerini anlattı. Tanrıtanır, 1'er kilo alarak doğan bebeklerin artık solunum cihazından çıkarıldığını, damar hem de hortumla beslenmeye başladığını bildirdi. Tanrıtanır, “Doğumun sağlıklı olarak gerçekleşmesi ve ailenin yüzündeki mutluluk, bizim için en büyük ödül oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!