Kutupta bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kutupta bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

4 ay önce ‘‘Ekvador'dan Patagonya'ya’’ adını verdiği Güney Amerika gezisine çıkan ve 13 gün haber alınamayınca herkesi korkutan Türk kâşif Antarktika'da ortaya çıktı.

And Dağları'nın izinde Ekvador'dan Patagonya'ya gitmek için 4 ay önce Türkiye'den ayrılan Harvard Üniversitesi mezunu Çağan Hakkı Şekercioğlu'ndan en son haber 22 Şubat'ta alınmıştı. Genç Türk Kaşif, Arjantin'in Ushuaia Bölgesi'ndeyken internet aracılığıyla annesi Lale Şekercioğlu'na haber vermişti. O günden beri gençten bir daha haber alınamayınca, ailesi paniğe kapıldı.

14 Mart'ta Arjantin'e dönecek

Hemen Türkiye'nin Arjantin Büyükelçiliği'ni arayan anne Lale Şekercioğlu, dün müjdeli haberi aldı. Buenos Aires Büyükelçilik yetkilileri, Şekercioğlu'nun bir gemi turuyla Arjantin'den Güney Kutbu'na gittiğini öğrendiler. Gencin adının geminin yolcu listesinde bulunduğu ve turun 24 Şubat'ta başlayıp, 14 Mart'ta biteceği de haber verildi. Bu durumda genç bugünlerde Antartika dolaylarında.

Aileyi rahatlatan müjde

Bu haber, günlerdir perişan olan anne Lale Hanım ve baba Mehmet Şekercioğlu'nun yanısıra, Çağan'ın kaybolduğunu dünkü Hürriyet Gazetesi’nde okuyarak aileyi telefon yağmuruna tutan üzüntülü yakınlarını da rahatlattı. Arjantin'deki Türk diplomatların konuyla çok ilgilendiğini belirten anne Lale Şekercioğlu, şunları söyledi:

Anne: Teşekkür ederim

‘‘Oğlum Internet vasıtasıyla sık sık bilgi verirdi. Herhalde bu kez haber verme imkanı olmadı, parası kısıtlı olduğu için telefon da edemedi. Kutup turunun uzun olması yüzünden, haber alamayınca paniğe kapıldık. Hürriyet'te yayınlanan haber ve Arjantin'deki Büyükelçilik yetkililerimizin devreye girmesi, ondan haber almamızı sağladı. İlgilenen herkese çok teşekkür ediyorum.’’

Papua Yeni Ginece bile biliyor

Harvard Üniversitesi mezunu olan ve Stanford Üniversitesi'nden doktora bursu kazanan Çağan Hakkı Şekercioğlu, komple bir sporcu olmasının yanısıra, İngilizce, İspanyolca ve Papua Yeni Ginece de biliyor.

Asıl dönünce rahatlayacağım

Çağan’ın günlerdir perişan olan annesi Lale Hanım, oğlundan aldığı haberle nihayet rahat bir nefes aldı. Lale Hanım, ‘‘Oğlum Nisan ayı içinde yurda dönecek. Asıl o zaman rahatlayacağım’’ diyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!