Kutsal topraklarda 20 Türk hacı adayı öldü

Güncelleme Tarihi:

Kutsal topraklarda 20 Türk hacı adayı öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2008 18:14

30 Ekim'den bu yana hac ibadeti için Suudi Arabistan'a giden Türk hacı adaylarından 20'si çeşitli sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye gore, hac ibadetini gerçekleştirmek üzere 30 Ekim'den bu yana Suudi Arabistan’a giden hacı adaylarından 9’u Mekke'de, 11’i ise Medine'de yaşamını yitirdi. Bir kişinin trafik kazası sonucu diğerlerinin ise çeşitli sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Mekke'de hayatını kaybeden hacı adaylarının cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Şerai bölgesinde toprağa verildi. Medine'de vefat eden hacı adaylarının cenazeleri ise Mescid-i Nebevi'de kılınan namazdan sonra Cennet-ül Baki’de defnedildi.

Mekke'de yaşamını yitiren hacı adaylarının isimleri ve geldikleri şehirler şöyle:

“Samsun’dan Fatma Dikkollu (60), Mustafa Soba (56), Diyarbakır’dan Abdülbari Hocaoğlu (82), Karaman’dan Selfinaz Yalnız (74), Malatya’dan Memet Akın (68), Gaziantep’ten Fatma Kurt (64), Hatice Mendilli (74), Yozgat’tan Saadettin Akdaş (59) ve Kütahya’dan Hüseyin Yumuşak (46)” olarak belirlendi.

Medine'de hayatını kaybeden hacı adaylarının isimleri ise şöyle:

“Sivas’tan Ahmet Büyükdeveci, Bartın’dan Gülsüm Tezel, Giresun’dan İsmail İmeci, İzmir’den Ali Sevmez, Kırşehir’den Dürüye Güneş, Uşak’tan Döndü Kandemir, Tokat’tan Hamdi Yıldız, Gaziantep’ten Süleyman Şahin, Kahramanmaraş’tan Mısdık Arslan, Elazığ’dan İsmail Aytekin, Alanya’dan Meryem Öğüt.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!