Kutlu Doğum'a yeni tarih

Güncelleme Tarihi:

Kutlu Doğuma yeni tarih
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 00:07

DİYANET İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, hicri yeni yılın başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda, her yıl 14 Nisan haftasında başlayan Kutlu Doğum Haftası’nın, bundan sonra Mevlid Kandili ile aynı hafta kutlanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Kutlu Doğum Haftası’nın FETÖ’nün projesi olduğu tartışmaları gündeme gelmiş, eski Başkan Mehmet Görmez’in görevden ayrılması sürecine bunun etkisi olduğu iddiaları gündeme gelmişti.

Göreve yeni başlayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, dün hicri yeni yılın başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında, bugünün muharrem ayının birinci günü olduğunu anımsattı. Bugünün Allah’ın son elçisi ve O’na inanan bir avuç müminin Mekke’den Medine’ye hicret edişinin de 1439’uncu yıldönümü olduğunu vurgulayan Erbaş, şunları kaydetti: “Yeryüzünü teşrifleriyle insanlığın istikbalini aydınlatan, hicretiyle medeniyet kuran Hz Peygamberin (SAV) doğum günü Mevlid-i Nebi (12 Rebiulevvel), hicretle başlayan medeniyet inşasını daha iyi anlamak adına, bir hafta boyunca yurtiçinde ve yurtdışında, önemli etkinlikler ve özellikle gençlerimize yönelik programlarla ihya edilecektir. ”

BAKMADAN GEÇME!