Kutlama etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Kutlama etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2001 09:43

Türk sinemasının 87. yılı, törenlerle kutlandı. Kültür Bakanlığı Sinema Platformu ve Beyoğlu Belediyesi`nin katkılarıyla düzenlenen, 5 gün sürecek kutlama etkinlikleri kapsamında, ilk olarak Taksim Cumhuriyet Anıtı`nda tören yapıldı.

Haberin Devamı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törende, Sinema Platformu adına, Sinema Oyuncuları Derneği (SODER) Başkanı Selda Alkor, Oyuncular Meslek Birliği (Oyuncu-Bir) Başkanı Can Kolukısa ve Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) Başkanı Rutkay Aziz, Beyoğlu Belediyesi adına da Başkan Kadir Topbaş anıta çelenkler koydu. 

Törene katılamayan Kültür Bakanı İstemihan Talay`ın mesajını,  oyuncu Zafer Algöz okudu. Talay, mesajında, Türk sinemasının bugüne değin, Türkiye`nin ve ulusal değerlerin tanıtımını yapmada önemli başarılar kazandığını belirterek, şunları söyledi: "Özellikle son yıllarda Türk sineması, uluslararası alanda da büyük başarılaazandı. Kültür Bakanlığı olarak, sinemaya özel bir önem vermekteyiz. Yönetmeninden sanatçısına ve set görevlisine kadar tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, Türk sinemasının daha nice başarılara imza atacağı düşüncesiyle, 87. yılını kutluyorum.``

Haberin Devamı

Beyoğlu Belediye Başkanı Topbaş da kutlama etkinliklerine destek vermeye devam edeceklerini ve gelecek yıllarda, Beyoğlu`nda bir film festivali yapmayı düşündüklerini belirterek, ``Bizim yetişmemizde önemli yeri olan sanatçılarla bu kutlamayı yapmak ve Beyoğlu Belediyesi olarak burada bulunmak, bizleri mutlu ediyor`` diye konuştu. 

Daha sonra İstiklal Caddesi`nde, Hülya Koçyiğit, Halit Akçatepe ile Nilüfer Aydan`ın da aralarında bulunduğu sanatçıların katılımıyla,``Sevgi Yürüyüşü`` yapıldı. 

Yürüyüşte, ``Türk sineması 87 yaşında`` yazılı bez afiş taşınırken, kortejdeki sanatçılar, ellerinde beyaz ve pembe karanfillerle yürüyüşe katıldılar. 

Yürüyüş sırasında, Vakıfbank Kemal Sunal Sanat Merkezi`nin önüne gül ve karanfiller bırakıldı. 16 Ocak 1897`de halka açık ilk film gösteriminin yapıldığı ``Sponeck`` adlı birahanenin halen yerinde bulunan binaya çakılan plaket de Selda Alkor, Hülya Koçyiğit, Rutkay Aziz ve Kadir Topbaş tarafından, üzerindeki Türk bayrağı kaldırılarak açıldı. 

Yürüyüş, kutlama etkinliklerinin devam edeceÄŸi Muammer Karaca Tiyatrosu`nda sona erdi.Â

Haberin Devamı

BEÅž GÃœNLÃœK ÅžENLÄ°K

Türk Sineması'nın 87'nci Yılı nedeniyle bir sinema emekçisinin, Ãœlkü Erakalın'ın Giden Memnun ki Yerinden baÅŸlıklı sergisinin BeyoÄŸlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde saat 16:00'da yapılacak açılışında buluÅŸacak sinameseverler.Â

Kutlamaların daha sonraki durağı ise Pera Palas. Burada saat 19:00'da başlayan bir kokteyl sinemacıları biraraya getirecek.

Türk sinemasının 87'nci yılını kutlama etkilikleri 18 Kasım'a kadar sürecek.

SİNEPOP'DA ÖZEL SEANS

Beyoğlu Sinepop Sineması da özel bir etkinlikle kutlamalara katılıyor. Sinepop Sineması saat 12:00'de tek seanslık ücretsiz film gösterimi düzenliyor.

Türk sinemasının 87'nci yılını kutlama etkinlikleri Erol Dernek Sokak'ta düzenlenen film gösterimleri ile sürecek.

Haberin Devamı

Bu gösterimlerde başrollerini Belgin Doruk ve Turgut Özatay'ın paylaştığı Aşk ve Kin, Ayhan Işık veTürkan Şoray'ın rol aldığı Sevimli Haydut, Osman Seden'in Düğün Gecesi, Sadri Alışık'ın başrolünü üstlendiği Karakolda Ayna Var ve Sinan Çetin'in Propaganda adlı filmleri gösterilecek.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!