Kusturica'dan Marquez uyarlaması

Güncelleme Tarihi:

Kusturicadan Marquez uyarlaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2005 11:40

Sırp yönetmen Emir Kusturica, Nobel edebiyat ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in “Başkan Babamızın Sonbaharı” adlı romanını beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor.Küba'nın başkenti Havana'da Marquez ile dün Uluslararası San Antonia de los Banos Sinema ve Televizyon Okulu'nda bir araya gelen Kusturica, yazarın 1975 tarihli romanının “çekeceği filmlerden biri” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

“Underground” (Yeraltı) ve “Çingeneler Zamanı” filmlerinin unutulmaz yönetmeni Kusturica, Marquez'in, aralarında “Yüzyıllık Yalnızlık” gibi dev eserinin yer aldığı başka romanlarını da beyaz perdeye aktarabileceğini belirtti.

Cannes Film Festivali'nde 2 kez Altın Palmiye kazanan 50 yaşındaki Kusturica'nın, Küba'da 2000-2004 arasında uyuşturucu tedavisi gören ve ”dünyanın en mükemmeli” diye nitelediği Arjantinli futbolcu Diego Maradona'nın yaşamıyla ilgili çekmekte olduğu belgesel için de malzeme topladığı belirtiliyor.

Kusturica'nın ayrıca, Marquez'in yakın arkadaşı olan Küba lideri Fidel Castro ile bir araya gelmek istediği ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!