Kuşadası çöplüğünde söndürme çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kuşadası çöplüğünde söndürme çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2006 14:55

Selçuk'un Bülbül Dağı eteklerinde önceki gün öğle saatlerinde başlayan ve akşam Kuşadası Pilav dağı bölgesine ulaşan yangın sonrasında, Kuşadası bölgesinde soğutma çalışmaları devam ediyor.

Ekipler, Kuşadası Belediye çöp depolama alanına da sıçrayan yangının yeniden başlaması ihtimaline karşılık soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcısı Bahadır Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuşadası-Aydın yolu üzerinde bulunan çöp depolama alanının yangından büyük zarar gördüğünü belirterek, “Tamamen yanan çöplükte metan gazından dolayı hala yangın tehlikesi devam ediyor. Bu nedenle bu bölgede hem orman işletmesinde yangın söndürme ekipleri tedbiren bulunuyor hem de belediyemiz ekipleri 24 saat süreyle bölgeyi kontrol altında tutuyor” diye konuştu.

Yangından en çok etkilenen bölgenin Çamlık yolu olarak bilinen yer olduğunu ifade eden Yıldırım, zaman zaman vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda, kısmi olarak canlanan ateşlere de anında müdahale edildiğini söyledi.
Kuşadası ilçe merkezinde herhangi bir sorunla karşılamşadıklarını, önceki gün ilçede 1 saatlik elektrik kesintisi olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

“Kirazlı köyü bölgesinde bulunan içme suyu depolarımızda 4 motorumuz yandı. Yanan motorlar da anında değiştirilerek içme suyu şebekemizde su kesintisi yaşanmadı. Turizm açısından da olumsuz giden bir durum yok. Yangının yaşandığı ilk saatlerde kısa süreli bir endişe havası doğsa da yaptığımız anonslarla ortamı sakinleştirdik. Kuşadası normal hayatına devam etmektedir.”

Yangına maruz kalan bölgelerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Yıldırım, henüz net sonuçlar elde edemediklerini belirtti.

Yıldırım, bölgenin tekrar ağaçlandırılması için gelecek desteklerle, 1 yıl içinde ağaçlandırma faaliyetlerinin başlayacağını da kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!