Kürtçe müziğe 1 yıl kapama

Güncelleme Tarihi:

Kürtçe müziğe 1 yıl kapama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2002 01:57

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kürtçe müzik parçaları çaldığı gerekçesiyle Diyarbakır'da yayın yapan Gün TV'ye 1 yıllık yayın durdurma cezası verdi.

RTÜK, Best FM'in 1, Radyo D'nin 2, Hakkari FM'in 3 gün, İmparator FM (Adana) ve Dolunay FM'in (İstanbul) 7'şer gün, Hedef Radyo'nun 14 gün, ART Radyo'nun (Ankara) ise 180 gün boyunca yayınının durdurulmasını da benimsedi.

‘‘Maria Mercedes’’ adlı pembe dizi nedeniyle de ATV'ye 1 gün yayın durdurma cezası verilirken, ‘‘Haber Özel’’ programında delil olarak yer alan video kasedi yayınladığı ve yargı kararıyla kesinleşmediği halde kişi ve kuruluşlar hakkında yargıyı etkileyebilecek suçlayıcı ifadelere yer verdiği gereçeksiyle Kanal D'ye 1 ekran karartma cezası verildi. RTÜK, STV, Habertürk, Genç İmparator FM (Malatya), Öğüt FM (Malatya), ErTV (Malatya), TVM (Malatya), Mesaj FM (Kocaeli), TGRT FM'i de çeşitli gerekçelerle uyardı.

Medyumlu programa da kapama

RTÜK, Reha Muhtar'ın sunduğu medyumlu Ateş Hattı programı yüzünden Show TV'yi de 1 gün kapattı. Ceza, programın büyücülük ve falcılığın tartışıldığı bölümünde, Muhtar'ın yarattığı ‘‘kaotik ortam’’ nedeniyle verildi. Show TV'ye ayrıca, ‘‘genç kızları mankenlik vaadiyle kandırıp fuhuşa sürüklüyorlar’’ haberinde kullanılan gizli kamera görüntüleri nedeniyle 1 gün ve ‘‘Vicdansız anne kızlarını erkeklere satıyor’’ başlıklı haberin çıplak görüntüler eşliğinde verilerek kişilerin aşağılanması nedeniyle de 1 gün ekranı karartılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!