Kurbanlık fiyatları ne kadar, belli oldu mu? 2022 küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları için açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Kurbanlık fiyatları ne kadar, belli oldu mu 2022 küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları için açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 01:42

Kurbanlık fiyatları, 2022 yaklaşan Kurban Bayramı öncesi konuşulmaya başladı. Kurban Bayramı süresince kurulacak kurban pazarlarında büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık alacak olan vatandaşlar, ortalama fiyat bilgilerine odaklandı. Her yıl Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından açıklanan kurbanlık fiyatları için geri sayım sürerken, illere göre fiyat bilgisi de netleşmeye başladı. Son gelen bilgiye göre Sivas'ta 2022 Kurban Bayramı için canlı tosun kilogram fiyatı 65 lira olarak açıklandı. Peki, büyükbaş ve küçükbaş Kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Kurbanlık fiyatları ne kadar? sorusu bayrama 1,5 ay kala gündeme gelmeye başladı. Her sene bayram öncesi kurbanlık fiyatları Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından açıklanıyor. Bu sene henüz TZOB'den açıklama gelmezken il il fiyatlar da hayvan pazarlarında belirleniyor. Dini vecibelerini yerine getirecek olan vatandaşlar piyasalardaki kurbanlık koç, koyun, dana fiyatları, kurban pazarına giderek fikir edinecekler. Samsun’da küçükbaş kurbanlığın fiyatının 2,5-4 bin TL, büyükbaş kurbanlık fiyatının ise 20-25 bin TL oldu. Diğer illerden de kurbanlık fiyatları gelmeye başladı.

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

SAMSUN: Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, “ Geçen yıl Samsun’da büyükbaş canlı hayvanın kilo fiyatı 35 TL’den satılıyor. Bu sene ise 60 TL civarında satılıyor. Küçükbaş kurbanlık ise geçen yıl 800-1500 TL arasında değişiyordu. Bu sene küçükbaş kurbanlık fiyatı ise 2,5 ile 4 bin TL arasında değişiyor. Geçen yıl ortalama bir büyükbaş kurbanlığın fiyatı 15 bin TL’ye alabiliyordu. Bu sene ise ortalama büyükbaş kurbanlık fiyatları 20-25 bin TL arasında değişiyor. Canlı 600 kiloluk bir tosunun fiyatı ise 40 bin TL’yi buluyor” dedi.

Haberin Devamı

KASTAMONU: Kastamonu'da kurbanlığın canlı fiyatı kilogramda 63 TL olarak belirlendi. Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Gök, “Vatandaşlarımızın kurban vazifesini sağlıklı bir şekilde yerine getirerek, dini vecibelerini ifa etmenin huzurunu yaşamaları için kurbanlık alım-satımında artan üretim maliyetleri hesap edilmiş olup ülkemiz hayvancılığının sürdürebilirliği göz önüne alınmıştır. Bunun yanında çevre illere ve yerel üreticilerle istişare edilerek üretici ve tüketici arasındaki denge gözetilmiştir. Bu çerçevede 2022 yılı kurbanlık canlı kilogram TL fiyatları tosunda 63 TL, damızlık vasfını yitirmiş düvede 58, damızlık vasfını yitirmiş inekte 50 TL, ve küçükbaşta 65 TL olarak öngörüldü” dedi.

SİVAS: Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Sivas’ta canlı tosun kilogram fiyatını 65 TL olarak açıkladı. Başkan Hastaoğlu, Sivas’ta bulunan besicilerle ve kombina sahipleriyle yapmış oldukları toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilimizdeki kombina sahipleri ve besicilerimizle yaptığımız toplantı sonucu, tosun canlı Kilogram Fiyatı 65 TL, damızlık vasfını kaybetmiş düve 60 TL, dişi koyun 60 TL, erkek koyun ise 65 TL’den satılacak. Kombinalardaki kesim ücretleri ise Büyükbaş için 1500 TL, Küçükbaş için 350 TL, Söküm ücreti 1000 TL, Paylama ücreti 500 TL, Et çekim ücreti ise 5 TL olarak belirlenmiştir” dedi.

Haberin Devamı

ANKARA: Güdül ilçesinin Boyalı köyünde çiftçilik ve hayvancılık yapan Mustafa Ergin, bu yıl küçükbaş kurban fiyatlarının bin 750 liradan başlayarak 3-4 bin liraya kadar ulaşabileceğini söyledi. “Ortalama 50 kiloluk bir hayvan 50 liradan bugün kurbanda 2 bin 500 lira yapar” diyen Ergin, “Ortalama bin 750’den başlar, 3-4 bin liraya kadar gider. Bu sene böyle olur. Bu fiyatlar hayvanın üstündeki ete, hayvanların cinslerine, et oranlarına, canlı ağırlığına göre değişir. Karkas kesiliyor, karkas tartılıyor. Karkas fiyatları ayrı belirleniyor. Kimi canlı alıyor. Bir hayvan kurbanlık olursa, kurban usulüne uyarsa hiçbir sıkıntı olmaz” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!