Kurban eti nasıl dağıtılır? Kurbanlık nasıl pay edilmeli? İşte kurban etinin dağıtımıyla ilgili Diyanet'in açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kurban eti nasıl dağıtılır Kurbanlık nasıl pay edilmeli İşte kurban etinin dağıtımıyla ilgili Diyanetin açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2021 11:55

Kurban, Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve icmâ ile sabit bir ibadettir. Kurbanın meşru bir ibadet olduğuna dair Kur’an-ı Kerim’de deliller mevcuttur. Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail’in yerine bir kurbanın, Allah tarafından kendilerine fidye (kurban) olarak verildiği açıkça bildirilmektedir. Peki, Kurban eti nasıl dağıtılır? Kurbanlık nasıl pay edilmeli? İşte kurban etinin dağıtımıyla ilgili Diyanet'in açıklaması

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı https://kurul.diyanet.gov.tr/ adresinden “Kurban eti nasıl değerlendirilmelidir?” sorusuna şu şekilde yanıt veriyor: 

Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban etinin üçe taksim edilip, bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir (Ebû Dâvûd, Dahâyâ, 10). Kurban etinin tamamı evde bırakılabilir (Tahâvî, Şerhu me‘âni’l-âsâr, IV, 185). Ancak, durumu iyi olan müslümanların, toplumda muhtaçların arttığı bir dönemde kurban etlerinin çoğunu hatta tamamını dağıtmaları daha uygun olur.

Şâfiî mezhebine göre ise, kurban etinden az da olsa fakirlere verilmesi gerekir (Bkz. Nevevî, el-Mecmû‘, VIII, 413).

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!