Kurban Bayramı'nda cezaevi görüşleri olacak mı? Adalet Bakanlığı açıkladı!

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramında cezaevi görüşleri olacak mı Adalet Bakanlığı açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2020 15:13

İslam aleminin beklediği Kurban Bayramı için artık kısa bir süre kaldı. Adalet Bakanlığı'na bağlı ceza infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlüler ile bunların yakınları da bayram süresince cezaevlerinde görüşlerin olup olmayacağını merak ediyor. Peki, Kurban Bayramı'nda cezaevi görüşleri olacak mı?

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülere, Kurban Bayramı dolayısıyla ağustos ayında iki defa aileleriyle görüşme imkanı sağlayacak. İşte, konuya dair ayrıntılar...

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, tutuklu ve hükümlüler bayramda, Koranavirüs Bilim Kurulu tavsiyeleri çerçevesinde akrabalarından iki kişiyle kapalı görüşebilecek. Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların görüşebilecekleri kişiler, anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşler arasından olabilecek.

Görüşler, 1-10 Ağustos ile 15-31 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

GİRİŞTE MASKE VE ELDİVEN

Mahkumlara ziyaret sırasında getirilen hediyeler, 24 saat bekletildikten sonra teslim edilecek. Ateş, öksürük, burun akıntısı belirtisi olan tutuklu ve hükümlülere görüş izni verilmeyecek.

Haberin Devamı

Yapılacak görüşmelerin ardından kapalı görüş alanı en az 15 dakika süreyle havalandırılacak ve zemin, sandalye ve masa gibi yerler çamaşır suyu veya diğer hijyen malzemeleriyle dezenfekte edilecek. Ceza infaz kurumlarına girişlerde ziyaretçilere maske ve eldiven verilecek. Giriş ve çıkışlarda kapı önlerinde mesafe kurallarına uyulması ve yoğunluğun önlemesini için tedbir alınacak.

 

BAKMADAN GEÇME!