Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? (Kurban Bayramı ne zaman?)

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak (Kurban Bayramı ne zaman)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 07:52

Kurban Bayramı ne zaman, bayram tatili kaç gün olacak? Herkes merakla bu soruların yanıtını bekliyordu. Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlendi. Başbakan Binali Yıldırım, kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı.

Haberin Devamı

Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Kurban Bayramı’nın ertesi günü (16 Eylül Cuma) tam gün idari izinli sayılacak. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlendi. 
Yıldırım ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar ile SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş ödemelerinin Kurban Bayramı’ndan önce yapılması için ilgili bakanlıklara talimat verdi. Bunun üzerine maaş ödemelerinin 08-09 Eylül 2016 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ GÜNLERİ

11 Eylül 2016 Pazar Arefe
12 Eylül 2016 Pazartesi Kurban Bayramı (1.Gün)
13 Eylül 2016 Salı Kurban Bayramı (2.Gün)
14 Eylül 2016 Çarşamba Kurban Bayramı (3.Gün)
15 Eylül 2016 Perşembe Kurban Bayramı (4.Gün)

 

Haberin Devamı

TURİZME BAYRAM MÜJDESİ

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzalamasıyla Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması turizme moral oldu. Ege kıyılarında şu ana kadar yapılan yüzde 40 bayram rezervasyonunun yüzde 100’e çıkması bekleniyor. Çeşmeli turizmci, "Çeşme en güzel Eylül’de" sloganıyla tatilcilere çağrı yaptı.  
Kamu kuruluşlarındaki Kurban Bayramı tatili 9 güne çıktı. 9 Eylül’de mesai yapacak olan kamu çalışanı 19 Eylül’de işbaşı yapacak. 12 Eylül’de başlayacak bayram 4 gün sürecek. Başbakan Binali Yıldırım, 16 Eylül Cuma gününün de tam gün izinli tatil olmasına ilişkin yazıyı imzaladı. Bu haber, Rus uçağının düşürülmesi ardından darbe girişimi ve terör saldırıları ardından zor günler geçiren turizmi için umut oldu. 9 günlük tatilin uygulandığı Ramazan Bayramı’nda Ege ve Akdeniz kıyılarında doluluk yüzde 80’lere ulaşmıştı. Turizmci, Kurban Bayramı’nda doluluk oranlarını artırmak için paket programlar hazırladı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Ege Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Hasip Ali Hepşen, kültür turlarının da artacağına dikkat çekerek, şöyle dedi:
"Turizm için çok iyi olacaktır. Böyle bir kararı bekliyorduk umut ediyorduk. Kuşkusuz güzel bir haber. İç turizmi oldukça iyi etkileyecektir ve hareketlendirecektir. Özellikle Ege ve Akdeniz sahil bantlarında hareketlilik kuvvetli olacaktır. Şu anda Ege sahilleri fena değil. Öncelkile tercih alanları sahil kesimleri olacaktır ancak Karadeniz, Kapadokya gibi sahil turlarda da artış bekliyoruz." 
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel de Eylül ayının Çeşme’nin en güzel zamanı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Turizm bu yol çok büyük sıkıntı çekti. 9 günlük bayram tatilinin çalışanlar için olumlu bir hava estireceği kesin. Bu uzun tatilin olması turizme bir hareketlilik ve canlılık getirecektir. Çeşme olarak bayramda dolu bir hafta geçireceğimize inanıyorum. Şu anda bayramı çeşme’de geçirmek isteyenlerin rezervasyonu yüzde 40- 50 civarında. Türk insanı son dakika rezervasyonları yaptığı için bayramda en az üç günün dolu dolu Çeşme’de geçirileceğini düşünüyoruz. Çeşme bayrama hazır. Sezonun son aylarında Çeşme’nin en güzel zamanı olan Eylül ayında tüm tatilcileri bekliyoruz." 
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, hükümetin eylem planı, teşvik ve tatilin uzatılması ile sektörün mücadele gücünü artırdığını belirterek, "Devletimiz bize sahip çıkıyor, 9 günlük Kurban Bayramı tatili, bir nevi yaz tatilini uzattı. Bu karar Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi hem vatandaşlarımıza hem de sektörümüze bir müjde oldu. Bayram tatilinde ilk iki günü hariç, geri kalan tatil süresi için 5 ve 7 günlük paketler hazırliyoruz. Ege kıyılarında 5 milyona yakın yerli turistin bayram süresi boyunca tatile çıkacağını düşünüyoruz. Bu, Türkiye ekonomisine de can suyu katacaktır, toplumsal anlamda moral ve motivasyon verecektir" dedi. 

Haberin Devamı

MAAŞ ÖDEMELERİ BAYRAM ÖNCESİ

Başbakan Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar ile SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş ödemelerinin de Kurban Bayramı'ndan önce yapılması için bakanlıklara talimat verdi. Maaş ödemelerinin 08-09 Eylül 2016 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!