Kurban Bayramı ne zaman kaç gün? Tatilciler için sefer müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı ne zaman kaç gün Tatilciler için sefer müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 16:09

Kurban Bayramı için günler kalırken vatandaşların bilet telaşı devam ediyor. Çalışma hayatı dolayısıyla farklı şehirlerde ikamet etmek zorunda olan binlerce kişinin memleketlerini ziyaret edeceği Kurban Bayramı ne zaman sorusuna cevap aradı son günlerde, sorgulamalar da devam ediyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman başlayacak ve tatil kaç gün olacak? İşte, binlerce kişinin merakla araştırdığı Kurban Bayramı ne zaman sorusu hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan detaylı bilgiler ve gündemdeki bazı haberler

Haberin Devamı

Kurban Bayramı için artık çok kısa bir süre kaldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban ibadetlerini yerine getirecek olan milyonlarca Müslüman, 2018 Kurban Bayramı'nın ne zaman olduğuna dair bilgi almak adına araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili ne zaman?

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN VE KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

2018 yılında Kurban Bayramı, hafta sonu tatilleri de dahil edildiğinde toplam 9 gün idrak edilecek. Kurban Bayramı'nın arefe günü 20 Ağustos'ta başlayacak. Bayramın son günü ise 24 Ağustos'a denk gelecek. 25-26 Ağustos tarihleri de hafta sonu tatili olarak memurlar için Kurban Bayramı tatilinin devamı niteliğini taşıyacak.

Kurban Bayramının Arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü (Yarım Gün)

Kurban Bayramının 1. günü 21 Ağustos Salı günü

Haberin Devamı

Kurban Bayramının 2. günü 22 Ağustos Çarşamba günü

Kurban Bayramının 3. günü 23 Ağustos Perşembe günü

Kurban Bayramının 4. günü 24 Ağustos Cuma günü olacak.

Yakın zamandaki diğer resmi tatiller; 

– 30 Ağustos Zafer Bayramı (Perşembe günü) resmi tatil

– 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazartesi günü)

EK OTOBÜS SEFERLERİ HİZMETE SUNULDU

TÜM Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi dolayısıyla haziran ayının sektör için kayıp bir ay olduğunu söyledi. 

Yıldırım, "Bu nedenle yaz tatili 2 aya sıkıştı. Seçimlerin ardından başlayan hareketlilik, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla daha da arttı. Yolcu sayısı beklenenin çok üzerine çıktı." dedi. 

Bayram tatili dolayısıyla yolculukların 15 Ağustos itibarıyla yoğunlaşacağına dikkati çeken Yıldırım, özellikle tatil yörelerine otobüs biletlerinin gidiş-dönüş olarak alınması tavsiyesinde bulundu. 

Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının şehirler arası otobüs firmalarına, Kurban Bayramı tatil süresince B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsleri kullanma izni vermesiyle 10 bin ek sefer konulacağını bildirdi. 

Haberin Devamı

Tatil yörelerine yönelik otobüs seferlerine talebin arttığını vurgulayan Yıldırım, "Aynı zamanda bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler de bulunuyor. Bu bayram, Türkiye'nin her yerine yoğun talep alıyoruz." diye konuştu. 

KORSAN BİLET UYARISI 

Yıldırım, Türkiye genelinde 343 otobüs firmasının 7 bin 600 otobüsle hizmet verdiğine işaret ederek, normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer sayısının bayram ve tatil dönemi gibi özel günlerde 27 bine kadar çıktığını anlattı. 

Vatandaşların, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini de fırsat bildiklerini belirten Yıldırım, "Tatil süresince günlük 800-850 bin, 9 günlük bayram tatilini de içine alan 12 günlük süre içinde yaklaşık 10 milyon yolcuya hizmet vereceğiz. Tatil süresince 10 bin ek seferle 450 bin yolcu daha taşınmasını hedefliyoruz." ifadesini kullandı. 

Haberin Devamı

Bilet almayı düşünen vatandaşların acele etmesini isteyen Yıldırım, korsan bilet konusunda da uyarılarda bulundu. 

"Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüslerin firmalarından bilet alsın." diyen Yıldırım, mağduriyet yaşanmaması için kayıt altında olmayan taşıtlara binilmemesi gerektiğini vurguladı. 

Mustafa Yıldırım, bayram dolayısıyla otobüs bilet fiyatlarında herhangi bir artışın söz konusu olmadığını kaydetti. 

KURBANLIKLAR PAZARTESİ GÜNÜ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

SULTANGAZİ'de kurulan, İstanbul'un en büyük kurban kesim ve satış merkezi kurban bayramına hazır. 60 bin metrekarelik alanda, 15 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli alanda 280 kurban satış çadırı var. Anadolu'nun değişik bölgelerinden getirilecek canlı hayvanların İstanbul'a girişleri pazartesi olacak, kurbanlık satıcıları da hayvanlarını aynı gün satışına başlayacak. 

Esentepe Mahallesi'nde kurulan satış ve kesim merkezi, 60 bin metrekarelik bir alanda oluşturuldu. 280 çadırın bulunduğu alan,15 bin hayvan kapasitesine sahip.  Kurban Kesim ve Satış Merkezi, kurbanlıkların bulunduğu çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar düşünülerek yapıldı. 

Haberin Devamı

Kurban kesim ve satış merkezinde, pazartesiden itibaren hayvanlarını görücüye çıkaracak hayvan satıcılarının çalışmaları da devam ediyor. Alanda bir yandan döşemeler çakılırken bir yandan da kamyonlarla getirilen samanlar indiriliyor. 

"15 GÜN FİYATIYLA BİR HAFTA FİYATI BİRBİRİNİ TUTMAZ"
Kurbanlık satıcısı Veysel Ünal, hayvanlarını pazar günü Sinop'tan yola çıkaracağını ve pazartesi gününden itibaren İstanbul'da satışa çıkaracağını söyledi. 50 büyükbaş, 100 küçükbaş hayvanı olduğunu kaydeden Ünal, "Büyükbaş hayvanlar 7 bin liradan başlayacak, 20 bin liraya kadar olacak. Küçükbaşlar ise 900 liradan bin 500'e liraya kadar gider. Kurban bayramına 15 gün var. İstanbul'un piyasası kurbana bir hafta kalaya kadar net piyasa oturur. 15 günün fiyatıyla  bir haftanın fiyatı birbirini tutmaz. Tek tek çadırları gezmelerini tavsiye ederim" diye konuştu.  

Haberin Devamı

TOSUN FİYATLARI 8 BİN İLA 25 BİN LİRA ARASINDA
Kurbanlıklarını Kastamonu'dan getirecek olan Cemil Çilek ise "Bu pazar günü 37 tosunumuzu yola çıkarıp, burada İstanbullular için satışa çıkaracağız. Burayı bize yapanlardan Allah razı olsun" diye konuştu. Tosunlarını ortalama fiyatının 8 bin lira olacağını kaydeden Çilek, tosununa göre fiyatların 25 bin liraya kadar çıkabileceğini dile getirdi. 

KURBAN SATIŞ VE KESİM MERKEZİNİN ÖZELLİKLERİ
Kurban Satış ve Kesim Merkezi, 60 bin metrekare alanda idari, dinlenme ve karantina çadırlarıyla birlikte toplam 280 çadır kuruldu. 15 bin hayvan kapasiteli merkezde bayrama kadar sürekli veteriner bulundurulacak.AB standartlarında kesim konteynırları yer alacak. Merkezde günlük 3 bin büyükbaş hayvan kesilebilecek. 

Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda olacak şekilde oluşuruldu. Merkezde kurban satış ve diğer donatı alanlarına gerekli ışıklandırma, ses ve havalandırma tertibatları kuruldu. Alana 1000 araçlık otopark yapılırken, bir mescit, bir kafeterya, banyo ve tuvaletler de yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!