Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı? 2022 Bayram tatili kaç gün? Diyanet’ten tarih açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı 2022 Bayram tatili kaç gün Diyanet’ten tarih açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 08:51

Kurban Bayramı ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Kurban Bayramı 2022 yılında da coşku ile bekleniyor. Müslümanlar yılın ikinci dini bayramını yaşayacaklar. İlk dini bayram olan Ramazan Bayramı mayıs ayına denk gelmişti. Peki, Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı? Bayram tatili kaç gün?

Haberin Devamı

Kurban Bayramı’nın ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvime göre Kurban Bayramı temmuz ayı içerisinde gerçekleşecek. Bayramın arefe günü 8 Temmuz tarihine denk geliyor. Bu bayramda kurban kesme ibadeti yerine getirilecek. Türk Kızılay bu yıl kurban vekâleti fiyatlarının yurtiçi için 2 bin 475 lira, yurtdışı için 1475 lira olacağını açıkladı.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz tarihine denk geliyor.
Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi
Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar
Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi
Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı arefe günü cuma gününe denk geliyor. Arefe günü kamu kurum ve kuruluşları yarım gün tatil oluyor. Bayramın birinci günü ise cumartesi günü olacak. Bayram dört gün boyunca devam edecek. Henüz bayram tatilinin uzatıldığı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı 2022 Bayram tatili kaç gün Diyanet’ten tarih açıklaması

KIZILAY VEKÂLET ÜCRETLERİNİ AÇIKLADI

Türk Kızılay bu yıl kurban vekâleti fiyatlarının yurtiçi için 2 bin 475 lira, yurtdışı için 1475 lira olacağını açıkladı.

Yurtdışında yaşayanlardan Türkiye için vekâlet vermek isteyenler 175 dolar veya 165 Euro, diğer ülkeler için ise 110 dolar veya 100 Euro bedel karşılığında bir hisselik vekâletini Kızılay’a verebilecek. Türk Kızılay’ın Sütlüce’deki merkezinde açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Hedefimiz yurtiçinde 42 bin, yurtdışında 100 bin hisse olmak üzere toplamda 142 bin hisseyi ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak. Türkiye dahil 22 ülkede bu organizasyon gerçekleşecek. 4 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. 81 ilde Türkiye genelinde 1.5 milyon kişiye kurban eti ulaştırma planı yapılmış durumda’’ dedi.

Vekâletler bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları, internet bankacılığı, www.kizilay.org.tr mobil uygulama, 168 Kızılay ücret danışma ve bağış hattı, PTT İşlem merkezleri ve Kızılay şubelerinden verilebilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!