Kurban Bayramı ne zaman? İşte 2021 Kurban Bayramı tarihi

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı ne zaman İşte 2021 Kurban Bayramı tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2021 19:50

2021 Kurban Bayramı'na yönelik araştırmalar, şubat ayına günler kala yoğunlaştı. Hem dini vecibelerini yerine getirmek, hem de bayram tatili planına şimdiden yön vermek isteyen pek çok kişi, Kurban Bayramı'nın 2021 takvimini araştırıyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman?

Haberin Devamı

2021'e adım atılması ile birlikte, en çok merak edilenlerden biri de dini günler oldu. Ramazan Bayramı ile birlikte, İslam dininde idrak edilen iki Bayram'dan biri olan Kurban Bayramı'nın ne zaman kutlanacağı ve bu yıl hangi aya denk geldiği vatandaşlarca araştırılıyor. İşte, bu yılki Kurban Bayramı hakkında son bilgiler...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2021 dine günler takvimde yer alan bilgilere göre, Kurban Bayramı 2021 yılında temmuz ayına denk geliyor.

Kurban Bayramı'nın 1. günü bu yıl 20 Temmuz 2021 tarihine denk geliyor. Kurban Bayramı'nın 4. günü ise 23 Temmuz 2021 tarihinde idrak edilecek.

İSLAMİ KOŞULLARDA KURBAN NASIL KESİLİR?

1-) Kesilecek hayvan acı çekmemeli ve hayvana eziyet olabilecek davranışlarda bulunulmamalıdır.

2-) Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Haberin Devamı

3-) Yaşlarını doldurmamış, kesimine uygun olmayan hayvanlar kesilmemelidir.

4-) Hayvanın ayakları ve yüzü kıbleye gelecek şekilde sola yatırılmalıdır.

5-) Kıbleye karşı durularak tekbir ve tehlil getirilmelidir.

6-) Tekbir ve tehlil'in ardından Bismillahi Allahu Ekber denilerek hayvanın boğazına keskin bıçak vurulmalı ve herhangi bir şekilde eziyet etmeden hayvan kesilmelidir.

7-) Hayvan tamamen ölmeden kafa veya ayaklarını koparmak, derisini yüzmeye kalkmak ya da hayvana eziyet etmek mekruhtur.

BAKMADAN GEÇME!