Kurban Bayramı ne zaman? Bu yıl Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı ne zaman Bu yıl Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2020 16:50

Ramazan ayına kısa bir süre merak edilen bir diğer konu da Kurban Bayramı'nın tarihi oldu. Ramazan Bayramı'ndan sonra gelen Kurban Bayramı'nın bu sene ne zaman başladığı pek çok vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Kurban Bayramı'nın en çok merak edilen konularından biri de tatilin kaç gün olacağı. Peki, Kurban Bayramı ne zaman? Bu yıl Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı'ndan sonra en önemli bayramlardan biri olan Kurban Bayramı ile ilgili milyonlarca vatandaş merak edilen soruların cevabını arıyor. İşte, 2020 Kurban Bayramı hakkında merak edilen ayrıntılar...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2020 dine günler takvimde yer alan bilgilere göre, Kurban Bayramı 2020 yılında temmuz ve ağustos aylarına denk geliyor.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı'nın birinci günü gelecek yıl 31 Temmuz 2020'de, dördüncü ve son günü ise 3 Ağustos 2020'de idrak edilecek.

Kurban Bayramı resmi tatil günleri ise henüz belli değil.

İSLAMİ KOŞULLARDA KURBAN NASIL KESİLİR?

1-) Kesilecek hayvan acı çekmemeli ve hayvana eziyet olabilecek davranışlarda bulunulmamalıdır.

2-) Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Haberin Devamı

3-) Yaşlarını doldurmamış, kesimine uygun olmayan hayvanlar kesilmemelidir.

4-) Hayvanın ayakları ve yüzü kıbleye gelecek şekilde sola yatırılmalıdır.

5-) Kıbleye karşı durularak tekbir ve tehlil getirilmelidir.

6-) Tekbir ve tehlil'in ardından Bismillahi Allahu Ekber denilerek hayvanın boğazına keskin bıçak vurulmalı ve herhangi bir şekilde eziyet etmeden hayvan kesilmelidir.

7-) Hayvan tamamen ölmeden kafa veya ayaklarını koparmak, derisini yüzmeye kalkmak ya da hayvana eziyet etmek mekruhtur.

BAKMADAN GEÇME!