Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün? İşte 2022 Kurban Bayramı tatil günleri

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı ne zaman Bayram tatili kaç gün İşte 2022 Kurban Bayramı tatil günleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 02:31

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı netlik kazandı. Yılın ilk dini bayramının idrak edilmesinin ardından sıra ikinci dini bayrama geldi. Kurban Bayramı’nın birinci günü cumartesi günü idrak edilecek. Kabine Toplantısı sonrası konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak." dedi. Peki, Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün? İşte, İşte 2022 Kurban Bayramı tatil günleri ve detaylar.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı tatili 2022 tarihleri gündemde yer almaya devam ediyor. Ramazan Bayramı'ndan sonra idrak edilen Kurban Bayramı bu yıl temmuz ayında gerçekleşecek. Diyanet takvimine göre Kurban Bayramı Arifesi bu yıl 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz Cumartesi idrak edilecek. Kabine Toplantısı'nda alınan kararla bayram tatili 9 güne çıktı.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz tarihine denk geliyor.

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi
Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar
Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi
Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Kurban Bayramı tatili ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak." dedi.

Haberin Devamı

Bu sene 9-10-11-12 Temmuz’da kutlanacak Kurban Bayramı’nın son iki günü pazartesi ve salı gününe denk geliyor. Resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü de cuma gününe denk geliyor. Kabine Toplantısı'nda alınan karar gereği kamu çalışanları 13-14 Temmuz’da idari izinli sayılacak. Buna göre bayram tatili 9 gün olmuş olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!