Kuran kursunda terörist yetiştirmişler

Güncelleme Tarihi:

Kuran kursunda terörist yetiştirmişler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Gaziantep Fuarı'na bombalı saldırı düzenleyen köktendinci Vasat Örgütü'nün Kuran kurslarında yıkıcı propaganda yaptıkları ve terörist yetiştirdiği ortaya çıktı.

Gaziantep Fuarı'ndaki bombalı saldırıda 1 kişinin ölümüne, 24 kişinin de yaralanmasına neden olan köktendinci Vasat Örgütü'ne mensup 12 kişi yakalandı. Vasat'ın Kuran kursunda devleti yıkıcı propaganda yaptığı ve terörist yetiştirdiği de ortaya çıktı. Merkezi Almanya'da olan örgütü Gaziantep'te oluşturan Bölge Sorumlusu eski imam Şahmerdan Sarı ile kitap standına bomba attıkları saptanan Burhan Kaba ve Mehmet Kurt ile örgüt adına daha önce bombalı eylem yapan Abdülhamit Altun aranıyor. Örgüt üyeleri 23 yaşındaki Mehmet Yıldırım, 27 yaşındaki Zabit Durmuş ve 26 yaşındaki Yaşar Yavuz yakalandı. Bu kişilerin ifadelerinden, örgüt üyeleri Hasan Gölgeli, İsa Bozkurt, Cemal Güçlüer, Kemal Güçlüer, Hasan Çomak, İrfan Gülmüş, Mehmet Karaca, Nusret Reşber ve Faruk Öztürkoğlu da evlerinde ve işyerlerinde NATO tipi 7 el bombası, 1 tabanca, 2 otomatik tüfek, bomba yapımında kullanılan malzemelerle ele geçirildi. Faruk Öztürkoğlu'nun evinde ayrıca porno kaset ve müstehcen yayınlar da bulundu.

20 SAATTE ÇÖZÜLDÜ

Gaziantep Valisi Muammer Güler, örgütün eylemi daha büyük boyutlu planladığının anlaşıldığını belirterek, ‘‘Düşündükleri dikkate alındığında, bu sonucun Allah'ın lütfu olduğu anlaşılacaktır’’ dedi. Polisin, olayı patlamadan 20 saat sonra çözdüğünü, eylemcilerin kimliklerini büyük oranda saptadığını kaydeden Güler, halen firarda olan sanıkların da yakalanmasına çalışıldığını söyledi. Güler, örgütün kurucusundan en alttaki militanına kadar deşifre edildiğini belirterek, ‘‘Kuran öğretme adı altında silahlı eylemci yetiştirme çalışmaları çökertilmiştir’’ dedi.

Güler'in verdiği bilgiye göre, örgütün kurucusu ve bölge sorumlusu Şahmerdan Sarı'nın uzun yıllar Sadettin Batmazoğlu Camii'nde imamlık yaptığı ve bir süre önce görevinden ayrılarak köktendinci Vasat Örgütü'nü kurduğu saptandı. Bombalama eylemini yapan trikotajcı Burhan Kaba ile Mehmet Kurt'un, olay yerinden 02 FA 114 ve 27 LN 663 plakalı motosikletlerle kaçtıkları belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!