Kupa coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Kupa coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, birçok yerdeki bayram törenlerinde, ‘Cimbom Marşı’ çalındı, sarı-kırmızılı bayrak açıldı.

BURSA

Atatürk Stadyumu'ndaki törende İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ‘‘Cimbom, Türkiye seninle gurur duyuyor’’ sloganı atan vatandaşlar tören boyunca çeşitli sloganlarla Galatasaray'ın başarısını kutladılar. Sürekli olarak UEFA Şampiyonu Galatasaray için tezahürat yapan ve ‘‘En büyük Türkiye, başka büyük yok’’ diye slogan atan vatandaşlar, tören sonunda yine istiklal Marşı okuyarak stadı boşalttılar.

ZONGULDAK

Şehir Stadı'nda öğrenci gruplarının müzik eşliğinde gösterilerini sunmalarının ardından bando Galatasaray Marşı'nı çalarken, sarı-kırmızı renklerden Galatasaray amblemi oluşturulması büyük alkış aldı.

NİĞDE

19 Mayıs kutlamalarında Galatasaray'ın marşının çalınması 7 Şubat Stadı'nı dolduran yaklaşık 5 bin kişiye çifte coşku yaşattı.

GİRESUN

Öğrenciler tören sırasında sık sık ‘‘Cimbom Galatasaray’’ diye tempo tuttular.

UŞAK

1 Eylül Stadı'ndaki tören, Galatasaray Marşı'nın yüzlerce kişi tarafından hepbir ağızdan söylenmesiyle sona erdi.

BALIKESİR

Vali Alaaddin Yüksel, Galatasaray'ın başarısını övdü.

TATSIZLIKLAR

AYDIN

Adnan Menderes Stadyumu'ndaki kutlamalarda küçük bir kaza yaşandı. Samsun'dan hareket eden Bandırma Vapuru'nun maketi, buhar görüntüsü vermek için bacasına konulan köz halindeki kömürlerin düşmesiyle tutuştu. Panik yaratan yangın kısa sürede söndürüldü.

ADANA

Yaklaşık 30 derece sıcak altında yapılan gösterilerde Yunus Öcek ve Ayfer Dursun adlı öğrenciler fenalık geçirdi. Stad içinde bekletilen ambulansla kaldırılan öğrencilere serum takıldı. Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

OSMANİYE

7 Ocak Stadı'ndaki kutlamalarda sıcağa bağlı tansiyon düşmesinden dolayı 7 öğrenci fenalık geçirdi.

İSTANBUL

İnönü rengarenk

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı İstanbul'da çeşitli törenlerle kutlandı. İstanbul'da ilk tören, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda yapıldı. Daha sonra törenlere İnönü Stadı'nda devam edildi. Resmi geçidin ardından gösterilerine başlayan sivil okul öğrencilerinin hareketleri, tribünleri dolduran binlerce İstanbullu tarafından alkışlandı. Bu arada ressam Abidin Yurdakul tarafından yapılan 1919 metrekare büyüklüğündeki dev Atatürk posteri de sahaya yayıldı.

TRABZON

Alkışlar kızlara

Trabzon'da Atatürk Alanı'ndaki anıta çelenk koyulmasıyla başlayan törenler, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda devam etti. Törende, saha içerisinde figürler yapan kız öğrenciler büyük alkış topladılar. Konuk tiyatrocular da büyük ilgi gördü. Kültür Bakanlığı'nın düzenlediği ‘‘1'inci Karadeniz'e Kıyısı olan Ülkeler Tiyatro Festivali’’ne katılan ekipler öğrencilerle birlikte geçit törenine katıldı.

ANKARA

Galatasaray Marşı çaldılar

Ankara'da dün 19 Mayıs Stadyumu'ndaki kutlamalarda, sarı-kırmızı bayrakların ve Türk bayraklarının dalgalandığı tribünler Askeri bandonun çaldığı Galatasaray Marş ve şarkılarıyla coştu. Askeri bandonun üyeleri müzikleriye halkı coştururken, kendi bedenlerinden bir kule oluşturarak seyircilere heyecanlı anlar da yaşattılar.

Sarı-kırmızı 19 Mayıs

Haberin Devamı

Antalya'daki tören, çifte kutlamaya dönüştü. Atatürk Stadı'nda şiirlerin okunduğu, konuşmaların yapıldığı tören, öğrencilerin renkli gösterileriyle devam etti. 19 Mayıs gösterileri sırasında öğrenciler, sarı-kırmızılı dev bir bayrak açıp, Galatasaray'ın UEFA Kupası Şampiyonluğu'nu kutladılar. Törenler tamamlandıktan sonra Antalya Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu, öğrenci ve öğretmenleri kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!