Kumpas zaman'da planlanmış

Güncelleme Tarihi:

Kumpas zamanda planlanmış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 00:57

Şike soruşturmasında sanıklara kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılığın iddianamesinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen bir numaralı şüpheli olarak yer aldı. İddianamede, kumpasın Gülen’in talimatıyla Zaman gazetesinde yapılan toplantıda planlandığı iddia edildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu, şike soruşturmasında kumpas iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen bir numaralı şüpheli olarak yer aldı. 15’i tutuklu 7’si firari 108 kişinin şüpheli olduğu iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın onayının ardından İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

İddianamede şüphelilere ‘Hukuka aykırı veri kaydetme’, ‘Özel hayatın gizliliğinin ihlali’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘İftira’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ‘Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma’, ‘Haberleşmenin gizliliğini ihlal’ suçlamaları yöneltildi.

GÜLEN’İN TALİMATIYLA
İddianamede, FETÖ elebaşı Gülen’in sohbetlerinde “Futbol camiasına da girelim, futbol kitleleri etkileyen bir olay” dediği ve bunu da davanın şüphelilerinden İhsan Kalkavan ile paylaştığı anlatıldı. Gülen’in talimatı üzerine Zaman gazetesinde yapılan toplantıda ‘Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Ergenekoncu olduğu, askeri ihalelerde yolsuzluk yaptığı’ öne sürerek operasyonu planladıkları öne sürüldü. Toplantıya Hidayet Karaca, eski AK Parti milletvekili İlhan İşbilen, Prof. Dr. Suat Yıldırım, Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan’ın katıldığı belirtildi. Karaca’ya dezenformasyon görevi verildiği ifade edildi. Uçak biletini alıp İstanbul’a çağırdıkları Cihan Oskay’a “Şike olaylarını iyi biliyorsun. Zaman gazetesinde köşe verelim. Gel Zaman gazetesinde yaz” diye teklifte bulundukları ancak Oskay’ın bu teklifi reddettiği kaydedildi.

HİMMETLE TAHLİYE
İddianamede Zaman gazetesindeki toplantının ardından FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyetteki yapılanmasının harekete geçtiği anlatıldı. İddianamede, bu soruşturmayla kulüpleri ele geçirmeye çalışarak maddi kazanç elde etmeye çalışan örgütün, soruşturmayı dönemin Başbakanı’nın yaptırmış olduğu algısını kullanarak kitleleri etkilemeye çalıştıkları belirtildi.

İddianamede ayrıca örgütün, kendi avukatları aracılığıyla ‘şike’ gibi bazı soruşturmalarda tutuklananlarla iletişime geçerek, belli bir miktar karşılığı ‘’himmet’’ vererek, haklarında tahliye kararı aldırdıkları da yer aldı. ‘Şike soruşturması’ kapsamında tutuklanan Serdal Adalı’nın da örgüte verdiği para karşılığında tahliye edildiği öne sürüldü.

108 ŞÜPHELİ
FETULLAH Gülen’in bir numaralı şüpheli olduğu iddianamede, kapatılan Zaman gazetesinin firari Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, tutuklu Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Gülen’in avukatlarından Orhan Erdemli, kapatılan Fatih Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, işadamı Muammer İhsan Kalkavan, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Nazmi Ardıç, Mutlu Ekizoğlu da şüpheliler arasında yer aldı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, eski Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı, Fenerbahçeli futbolcu Emanuel Emenike, teknik direktörler Yılmaz Vural, Rıza Çalımbay dahil 76 kişi ise müşteki ve mağdur olarak iddianamede yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!