Kumarcıların veda gecesi

Güncelleme Tarihi:

Kumarcıların veda gecesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'deki kumarhanelerin kapatılması kararı, kumar oynamak için Türkiye'ye gelen İsrailliler'i üzdü. Türkiye'ye son olarak gelen 1.200 kişilik İsrailli turist grubu SwissÔtel'de bir kumara veda gecesi düzenledi. İbrahim Tatlıses'in sahne aldığı gecede, İsrailliler ve onları Türkiye'ye getiren Leyla Meşulam, ‘‘Türkiye bindiği dalı kesiyor, turizm gelirini baltalıyor’’ dedi.

İsrailli turistler, kumarhanelerin kapatılması kararına bir anlam veremediklerini ve ilk tercihleri olmasına rağmen bir daha Türkiye'ye gelmeyeceklerini belirttiler. İsrail grubunu Türkiye'ye getiren Leyla Meşulam, 13 senedir bu işi yaptığını ve bu kararının bir delilik olduğunu düşündüğünü söyledi. Meşulam, Türkiye'ye kumar oynamak için sadece İsraillilerin değil, Kolombiya, Yunanistan, Paris ve Londra'dan da bir çok grubun geldiğini hatırlatarak, ‘‘Bu insanlar bundan sonra Yunanistan'a, Çekoslavakya'ya ve Romanya'ya gidecek’’ dedi.

Kumarhanelerin kapatılması kararı hakkında konuşan Nisim Zohor, Mizrahi İsrael, Mugrabi Nisim, Mon Nili ve Boroshi Vacov da bu karara çok üzüldüklerini ancak bir daha Türkiye'ye gelmeyeceklerini belirttiler. İsrailliler, ‘‘İsrailli kumarın olmadığı yere gitmez, bu karara çok üzüldük. Bu bizim kaybımız. Ama Türkiye de daha şimdiden çok şey kaybetti, önemli bir gelir kaynağından oldu’’ şeklinde konuştu.

Türkiye'deki kumarhanelerin kapatılmasını fırsat bilen diğer ülkeler de şimdiden harekete geçti. Swissotel'deki veda gecesine katılan Londra Maksim Gazinoları Genel Koordinatörü Edward Cunin gecede İsraillileri ikna etmeye uğraşırken, Yunanistan da 8 bin kişilik Atina Lutraci Gazinosunu açarak, Türkiye'den boşalan alanı doldurmaya çalışmalarına başladı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!