Kum fırtınası kazası: 2 kiÅŸi öldü, 20 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kum fırtınası kazası: 2 kişi öldü, 20 yaralı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 19, 2012 14:03

Fırtına tüm yurtta etkili oldu. Ankara'da fırtına nedeniyle İbn-i Sina Hastanesi'nin Büyük Acil Servisi'nin çatısı uçtu. Denizli'de lodos nedeniyle motosikletiyle şarampole yuvarlanan bir kişi öldü. Konya'da kum fırtınası nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında 2 kişi öldü, 20 kişi yaralandı Eskişehir, Isparta, Yalova'da fırtına nedeniyle 16 kişi yaralandı. Bursa'da da bir trafoda yangın çıktı, şehrin büyük bölümüne elektrik verilemiyor.

Haberin Devamı

KONYA

Öğle saatlerinde Konya ve ilçelerinde şiddetli rüzgar ve kum fırtınası etkisini göstermeye başladı. Rüzgarın şiddetiyle kent merkezindeki ve ilçelerdeki ağaçlar, tabelalar devrildi, binaların çatıları uçtu.

Fırtına nedeniyle Konya Ankara karayolunun 60. kilometresinde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kum fırtınasının neden olduğu kazada 2 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı.

Yaralılara müdahale etmek için olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, görüş mesafesinin azalması nedeniyle görev yapmakta zorlandı. Yaralılar, yoğun trafik nedeniyle ambulanslarla hastaneye götürülemeyince karşı güzergahtaki araçlara bindirildi.

KONYA'DA ŞİDDETLİ RÜZGAR / Foto Galeri

KONYA'DA KUM FIRTINASI / WEB TV

NEFES ALAMAYINCA OKSÄ°JEN Ä°STEDÄ°LER

ZÄ°NCÄ°RLEME KAZADAN FOTOÄžRAFLAR

Nefes almakta güçlük çeken vatandaşlar sağlık ekiplerinden oksijen desteği istedi. Kaza yerine gelen bazı kurtarma araçları da maddi hasarlı kazaya karıştı. Polis, olumsuz hava şartları nedeniyle yolu trafiğe kapattı. Kaza bölgesinde onlarca araç, yolun trafiğe açılmasını bekliyor.

Bölgeye, sivil savunma, itfaiye, sağlık, polis ve karayolları ekipleri sevk edildi.Çalışmalar devam ediyor.

ANKARA

Ankara'da saatteki hızı 60 km'yi bulan fırtına nedeniyle Hacettepe Ãœniversitesi Rektörlüğü ve Ä°bn-i Sina Hastanesi'nin de aralarında bulunduÄŸu bazı binaların çatıları rüzgarın etkisiyle uçtu. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ankara'nın bazı semtlerinde fırtına nedeniyle binaların çatıları uçtu, aÄŸaçlar devrildi.Â

ANKARA'DA ŞİDDETLİ FIRTINA / FOTO GALERİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NİN ÇATISI BÖYLE UÇTU / WEB TV

ANKARA'DA FIRTINA VE TOZ BULUTU / WEB TV

ESKÄ°ÅžEHÄ°R

Eskişehir'de saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu'nda fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan üniversite öğrencisi Kerim Yıldırım (26) yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım'ın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Fırtına nedeniyle bazı iş yerlerinin tabelaları zarar gördü, Eskişehirspor Tesisleri'ndeki antrenman sahasının koruma telleri devrildi, bazı binaların çatılarında hasar meydana geldi. Sürücüler, şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Cep telefonlarıyla iletişim sağlanamadı.

Fırtınanın gün içinde hızını azaltacağı, yarına kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.

ESKÄ°ÅžEHÄ°R'DE FIRTINA / FOTO GALERÄ°

Haberin Devamı

ŞİDDETLİ FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ / WEB TV

DENÄ°ZLÄ°

Denizli’nin Çal İlçesi’ne bağlı Kaplanlar Köyü’nde çiftçi 28 yaşındaki İsmail Karagönlü, motosikletiyle seyir halindeyken, şiddetli lodos nedeniyle dengesini kaybetti ve aracıyla savrulup şarampole uçtu. Karagönlü, olay yerinde hayatını kaybetti.

ISPARTA

Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nde sabah saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle bir caminin minaresi yıkıldı, pek çok ev ve işyerinin çatısı uçtu. Şehrin bazı ilçelerinde fırtına nedeniyle 6 kişi yaralandı. İlçe merkezindeki bir fırının bacası ve çatısı rüzgarın etkisiyle uçarak çocuk parkına düştü. Parkta kimsenin bulunmaması olası can kaybı ve yaralanmaları önledi.

Merkeze bağlı Yarıkkakya Köyü’nde ise bir kömür ocağının şantiyesinin çatısı, park halindeki araçların üzerine uçtu. 4 aracın tavanı çöktü, camları kırıldı.

ISPARTA'DA ÇATI UÇTU / FOTO GALERİ

FIRTINA MARMARÄ°S'Ä° VURDU / WEB TV

BURSA

Bursa'da bir trafoda yangın çıktı, şehrin büyük bölümüne elektrik verilemiyor.

Gemlik ilçesinde, Kurşunlu Balıkçı Barınağı'ndan olta ile balık avlamak için fiber teknesiyle denize açılan Mahmut Coşkun (60), teknesinin kuvvetli rüzgar ve fırtına yüzünden alabora olması üzerine, boğulma tehlikesi yaşadı.Gemlik Körfezi'ndeki iskelede durumu fark eden vatandaşların haber vermesi üzerine, Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri olay yerine hareket etti.Ekipler tarafından kurtarılarak, Kurşunlu Balıkçı Barınağı'na getirilen Coşkun, buradan 112 Acil Servis ekiplerince Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Mahmut Coşkun'un, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

YALOVA

Kuvvetli fırtına Yalova'da hayatı olumsuz etkiledi.

Fırtına nedeniyle şehir merkezi ve Paşakent Mahallesi'nde çok sayıda binanın çatısı uçtu.Özden Mahallesi'nde ise bir villanın çatısı, Esvet ve Sabri Aytaşman Süs Bitkileri Anadolu Meslek Lisesi'nin bahçesine düştü. Uçan çatıdan sıçrayan parçalar, bu sırada bahçede bulunan gençlerden 10. sınıf öğrencisi Veysi Savuk'un beline isabet etti. Hafif yaralanan Savuk, okula gelen sağlık ekibi tarafından Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada, Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, fırtına nedeniyle yüzlerce seranın zarar gördüğünü ve oda olarak kriz masası oluşturduklarını bildirdi.

Ä°ZMÄ°R

Haberin Devamı

İzmir’de Saat 09.00 sıralarında başlayan ve saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına ve sonrasında oluşan sağanak yağış, kentin bazı bölgelerinde hayatı kısmen felç etti. Fırtınayla birlikte bazı ağaçlar devrilirken, yağmur nedeniyle de yollar da su birikintileri oluştu, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Körfezdeki yüksek dalgalar nedeniyle vapur seferleri aralıklarla iptal edildi. Fırtına ve yağmurdan İzmirliler de tüm hazırlıklarına rağmen zor anlar yaşadı. Havadaki çöl tozu nedeniyle yağmur özellikle ilk dakikalarda çamurlu yağdı.

AFYONKARAHÄ°SAR

Afyonkarahisar’da hızı saatte 100 kilometreye kadar çıkan rüzgar, bazı binaların çatılarına zarar verdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ndeki Kocatepe Hayvan Hastanesi’nin çatısı, fırtına nedeniyle uçtu. Çatıdan çıkan malzemeler ise kampüsün çeşitli yerlerine dağıldı.

Haberin Devamı

Rüzgar, şehir içinde de elektrik direklerinin yıkılmasına, bazı binaların çatılarındaki tuğlaların savrulmasına neden oldu. Vatandaşlar, rüzgar nedeniyle yürümekte zorluk çekti. Fırtınanın etkisinin gece yarısına kadar devam edeceği belirtildi.

Lodos nedeniyle Dinar ilçesindeki okullarda bugün eğitime ara verildi.

KOCAELÄ°

Kocaeli'deki şiddetli lodos nedeniyle İzmit Körfezi'ndeki deniz otobüsü ve Eskihisar-Topçular feribot seferleri iptal edildi.

Gebze ilçesinde lodos, bir lisenin çatısında hasara neden oldu. Lisenin çatısının yan duvarı şiddetli rüzgar nedeniyle yıkıldı. Çatıdan kopan beton, tuğla ve sıva parçaları okulun bahçesine düştü.Yöneticiler ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri öğrencilerin bahçeye çıkmasına izin vermedi, okula giriş ve çıkışlar arka kapıdan sağlandı, bahçeye güvenlik şeridi çekildi.

Haberin Devamı

Lodos nedeniyle bazı evlerin çatıları da hasar gördü.

DÃœZCE

Düzce'de saatteki hızı 50 kilometreyi aşan rüzgar, kentte yaşamı olumsuz etkiledi.Kuvvetli rüzgar, İstanbul Caddesi valilik binasının önündeki bir ağacın devrilmesine neden oldu. Stadyum Caddesi'nde devrilen ağaç, park halindeki aracın üzerine devrildi. Ağaç itfaiye ekiplerince kaldırıldı, araçta maddi hasar meydana geldi.

Merkeze bağlı Küçükahmetler, Karaköy ve Ballıca köylerinde hortum oluştu. Köylerdeki birçok evin çatısı uçtu, 6 evin üzerine ağaç devrildi.Çay Mahallesi'nde bulunan Çay Camisi'nin minaresinde hasar meydana geldi. Yan yatan, yıkılma tehlikesi bulunan metal gövdeli minare itfaiye ekiplerince kesilerek vinçle indirildi.

DÃœZCE'DE CAMÄ° MÄ°NARESÄ° DEVRÄ°LDÄ° / FOTO GALERÄ°

AYDIN

Aydın’ın Söke İlçesi’nde sabah erken saatlerinde başlayan lodos fırtınası etkili oldu. Çatılardaki televizyon antenleri ve kiremitler uçarken, ilçenin çeşitli bölgelerinde ağaçlar devrildi ve dalları kırıldı.

BODRUM

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde dün akşam başlayan ve bu sabah saatlerinde etkisini arttıran şiddetli lodos nedeniyle balıkçı kayıkları battı, feribot seferleri iptal edildi. Lodosun etkisini sürdüreceği belirtilirken, belediye zabıta ve itfaiye ekipleri alarma geçti.

Bodrum’da etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreyi aşan şiddetli lodos, ilçede hayatı felç etti. Turizm sezonunun başında tatil için gelen Hollanda ve Danimarkalı turistler otellerinden çıkamazken; Bitez, Ortakent-Yahşi ve Turgutreis beldesi sahilindeki küçük balıkçı kayıkları battı, hasar gördü. Amatör balıkçılar teknelerini kurtarmak için saatlerce uğraşmak zorunda kalırken, Ortakent-Yahşi Belediyesi Limanı’ndaki mendirek, dev dalgalar nedeniyle parçalandı ve kayalar denize sürüklendi. Bodrum limanında da bazı kayıklar battı. Sahildeki bazı ahşap iskeleler de parçalanarak hasar gördü. Bugün yapılması gereken Bodrum-İstanköy (Kos)-Bodrum ve Bodrum-Datça feribot seferleri dalga yüksekliğinin açık denizde 5 metreyi aşması nedeniyle iptal edildi.

FIRTINA MUĞLA'YI FELÇ ETTİ / Foto Galeri

KÖYCEĞİZ

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde sabah saat 08.00’de başlayan ve saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan lodos yaşamı felç etti. İlçede elektrikler kesilirken özellikle Köyceğiz Gölü’nde büyük dalgalar meydana geldi. Dalgalar sahildeki kafeteryalarda hasara yol açtı, sandalye ve masalar havalarda uçuşurken, brandalar yırtıldı. Asırlık ağaçların dalları koptu.

DENİZ TRAFİĞİ DE FIRTINADAN NASİBİNİ ALDI / Foto Galeri

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!