Kültürazzi

Güncelleme Tarihi:

Kültürazzi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ağır Roman'a ağır gala

Dolapdere'nin ağır havasını beyazperdeye taşıyan Ağır Roman'ın galası önceki gece akşam Suadiye Movieplex sinemalarında yapıldı. Tanrım o ne kalabalıktı öyle. İstanbul'un bütün sanat sosyetesi orada hazır ve nazırdı. Böylesine bir kalabalığı biz daha önce hiç bir filmin galasında görmedik. Film galası rekorunun Bay E filmiyle Sinan Çetin'de olduğunu düşünüyorduk. Doğrusu, bu rekor önceki akşam egale edildi. Sinema dünyasından, siyasete, edebiyat dünyasından, karikatürcülere, popçulardan, mankenlere kadar herkes oradaydı.

Sinemanın kapısından girmek bizim için pek kolay olmadı. Hollywood tarzı bir galayla karşılaştığımızı o an anladık. Kameralar, fotoğrafçılar harıl harıl çalışıyordu. İçerde bir yerden bir yere kıpırdamak, damağınızın kuruluğunu giderecek bir içecek almanız mümkün değildi.

Gecede hangi ünlülerin olduğunu saymaya kalksak sayfayı isim listesiyle doldurmamız gerekir. Ama biz kalabalığın çeşitliliğini vurgulamak için bir kaç isim sıralayalım isterseniz.

Kendini sanatçı değil, siyasetin sanatçısı olarak tanımlayan Erdal İnönü ve eşi Sevinç Hanım politika dünyasını temsil ediyordu. Bir diğer politikacı ise filmin başrol oyuncusu Müjde Ar'ın sevgilisi Ercan Karakaş'tı. Müjde Ar maaile filmde rol almıştı. Annesi Aysel Gürel ve kardeşi Mehtap Ar da filmde rol almışlardı.

Hınca hınç dolu salonda film gösterimine geçilmeden önce klasik gala töreni vardı. Pınar Yiğit'in sunduğu gala programında yapımcı şirketlerin temsilcileri ve oyuncular vardı. Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan 'raconunu keserek' heyecanlı olduğu gerekçesiyle sahneye çıkmadı. Daha sonra filmin müziklerini seslendirenler tek tek parçalarını söylediler. Size burada bir tüyo verelim. Müzik piyasasının yeni starı olmaya aday Yusuf Taşkın bu parçasına şu an klip çekiyormuş. Daha sonra Demet Sağıroğlu ve Cem Karaca sahne aldılar. Karaca, Atilla Özdemiroğlu'nun yeni düzenlemesiyle yeniden piyasaya çıkardığı Resimdeki Gözyaşları'nı seyircinin eşliğiyle seslendirdi. Gecenin bir sürprizi ise bu parçanın söz ve müziğinin Özen Film'in sahibi Mehmet Soyarslan'a ait olmasıydı. Görkemli galanın ardından bütün seyirciler kendilerini Kolera Sokağı'nda buldular.

Erdal İnönü her zamanki mütevaziliği ile kendisine protokolde ayrılan yere oturmadı, salonun ortalarındada bir yerden izledi filmi.

Filmde rol alan Yeşim Tan dekolte giysisi ve silikonlu göğüsleriyle ilgi odağıydı. Yalnız göğüs benzerliği yüzünden herkes kendisini Sevda Demirel sandı.

Filmin yapımcısı ve başrol oyuncusu Müjde Ar, galaya katıldı fakat filmi konuklarla beraber izlemedi. Sanırız filmin yedi yıllık serüveni kendini hayli zorlamış.

Filmdeki önemli rollerden birini üstlenen Mustafa Uğurlu'nun Ahmet Uğurlu'ya benzerliği herkesi şaşırttı. Hatta jenerikte ismine dikkat etmeyenler kendisini Ahmet Uğurlu olarak seyrettiler.

İş dünyasını temsilen galaya katılanlar arasında Güler Sabancı da vardı.

Filmin başrol oyuncusu Okan Bayülgen'e yapılan saldırı gala gecesinde kınandı. Bayülgen, Avrupa'ya tedaviye gittiğinden galaya katılamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!