Küf lekesi nasıl çıkar? Koltuktan ve halıdan küf lekesi çıkar mı?

Güncelleme Tarihi:

Küf lekesi nasıl çıkar Koltuktan ve halıdan küf lekesi çıkar mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 10:45

Sıklıkla karşılaşılan inatçı küf lekelerinden nasıl kurtulacaklarını merak eden vatandaşlar, pratik küf lekesi çıkarma yöntemlerini araştırıyor. Özellikle ıslak çamaşırları kurutmayı unutan kadınların en büyük sorunlarından olan küf lekelerinden kurtulmak sanıldığı kadar uğraştırıcı değil. Peki, küf lekesi nasıl çıkar?

Haberin Devamı

'Küf lekesi nasıl çıkartılır?' ve 'Koltuktan ve halıdan küf lekesi çıkar mı?' gibi sorularına internetten yanıt arayan vatandaşlar, nemli ortamlarda oluşan ve sağlık açısından oldukça zararlı olan küf lekelerinden kurtulmanın yollarını araştırıyor. İşte, küf lekesi çıkarmada etkili yöntemler...

KÜF LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Küf lekesini koltuktan temizlemek için bir litre suya sıvı sabun ekleyin. Sünger yardımıyla lekenin olduğu yere bolca sürelim. Diğer yöntem ise su-sirke karışımı veya su-amonyak karışımıdır. Bu karışımlardan birini seçip süngerle temizleyim. Ardından temiz bir bezle durulayalım.

Halıdaki küfleri yok etmek için limon suyu içerisine yarım çay bardağı tuz ekleyin. Bu karışımı leke üzerine uygulayın ve en az 30 dakika bekleyin. Halıya zarar vermeyecek şekilde fırçalayın. Artıkları süpürge yardımıyla vakumlayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!