Kudüs'te intihar saldırısı: Saldırgan öldü, 6 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kudüste intihar saldırısı: Saldırgan öldü, 6 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2001 08:35

Kudüs`te, bu sabah bir intihar saldırısı daha düzenlendi. Saldırıyı düzenleyen militan ölürken 6 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Saldırı, Türkiye saatiyle 7:45'te Kudüs`ün batısındaki Hilton oteli yakınlarında meydana geldi.

Polis sözcüsü, üzerindeki bombayı patlatan saldırganın can verdiğini, çevredeki 3 kişinin yaralandığını açıkladı.

İki kişinin de şoka girdiğini söyleyen sözcü Gil Kleiman, ``Saldırı bir kamikazenin işi`` dedi. Patlama, Kudüs`ün batısındaki bir otelin yanı başında meydana gelmişti.

Kudüs ve Hayfa`da hafta sonunda düzenlenen intihar saldırılarında 26 kişi can vermiş, İsrail de buna misilleme için dün ve önceki gün Filistin hedeflerini vurmuştu.

SALDIRIYI   İSLAMİ CİHAD ÜSTLENDİ  
   Â
Filistinli İslami Cihad örgütü, Kudüs`ün merkezindeki bir otelin dışında bu sabah düzenlenen intihar saldırısının sorumluluğunu üstlendi.  

Örgüt tarafından haber ajanslarına ``İslami Cihad Hareketi`ne bağlı Kudüs Tugayı`` imzasıyla faksla gönderilen açıklamada, saldırıyıdüzenleyen intihar komandosunun, Beytüllahim yakınlarındaki Artas köyünden Davud Ali Ahmed Ebu Svay olduğu belirtildi.  

Açıklamada, intihar komandosunun aslında, ``içinde siyonist liderlerin bulunduğu`` ifadesi kullanılan oteldeki bir güvenlik hedefine saldırmayı planladığı, ancak son anda özel durum değerlendirmesiyle bombaları otel dışında patlattığı kaydedildi.  

REFAH`DA BÄ°R FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ° AÄžIR YARALANDI
   Â
Ä°srail'in dün baÅŸlattığı operasyonun ardından bir çok yerleÅŸim bölgesini ablukaya alan Ä°srail tanklarının Gazze Åžeridi`nin güneyindeki Refah kentinde açtığı ateÅŸ sonucu bir Filistinli, ağır yaralandı.Â

Filistinli hastane kaynakları, İsrail tanklarının bölgede İsrail kontrolündeki bir yerde konuşlanarak makineli tüfek ve havan topu saldırısında bulunduklarını, bunun sonucunda 24 yaşındaki bir Filistinlinin ağır yaralandığını belirtti.

Bu arada İsrail ordusu sözcüsü, İsrail tanklarının böyle bir saldırıda bulunmadığını öne sürdü.

'ARAFAT`IN ASKERÄ° ALTYAPISINI YOK ETMEMÄ°Z GEREK'
   Â
İsrail İskan Bakanı Natan Çaranski, İsrail`in Filistin Lideri Yaser Arafat`ın askeri altyapısını yok etmesi gerektiğini belirtti.

Çaranski Rus RTR televizyonuna verdiği demeçte, "Arafat`ın askeri altyapısının terörizmi desteklediği yönünde hiçbir kuşku yoktur. Terörizmi destekleyen tüm organizasyonları yok etmeliyiz`` dedi.

KAMÄ°KAZE KEMERLERÄ° BULUNDUÂ
   Â
Ä°srail polisi, AÅŸkelon yöresinde yaptığı operasyonda, çok sayıda "intihar komandosu kemeri" buldu.Â

Devlet radyosunun haberine göre, Tel Aviv`in güneyindeki AÅŸkelon`da yapılan operasyonlarda, bir evde Filistinli intihar komandolarının kullanacağı sanılan, cepleri patlayıcı doldurulmuÅŸ kemerler ortaya çıkarıldı. Bomba imha ekipleri, kemerlerdeki patlayıcıları etkisiz hale getirdi.Â

ABD`DEN Ä°SRAÄ°L`E KINAMA YOK

Ä°srail ile Filistin arasındaki kanlı çatışmalarda daima "her iki tarafa da" ÅŸiddeti durdurmaları telkininde bulunan ABD, bu kez açıkça Ä°srail`in yanında yer alırken, yeni dalga ÅŸiddetin faturasını Filistin lideri Yaser Arafat`a çıkardı.Â

ABD BaÅŸkanı George Bush yönetimi, Arafat`ın karargahının Ä°srail tarafından bombalanmasının ardından alışılan uygulamaların aksine, taziye ifadeleri yerine Arafat`ın daha fazla çaba sarf etmesi gerektiÄŸi öğüdünü verdi. Â

Beyaz Saray Sözcüsü Ari Fleischer, güvenlik içinde yaşamanın, İsrail`in hakkı olduğunu kaydetti. ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell da Arafat`ın, elinden gelen bütün çabayı göstermediğini, şiddeti önlemek için daha fazlasını yapabileceğini söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!