Küçük yaştaki kızlara zorla fuhuş

Güncelleme Tarihi:

Küçük yaştaki kızlara zorla fuhuş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2007 11:00

Elazığ merkez ile Palu ilçesi, Malatya, Gaziantep ve Diyarbakır'da eş zamanlı olarak düzenlenen fuhuş operasyonunda, zorla fuhuş yaptırdıkları, bu amaçla insan ticareti yaptıkları öne sürülen şebekenin 15 üyesi yakalandı.

Haberin Devamı

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, ”Darbe-2” adı verdikleri operasyon kapsamında 4 ay süren takip sonucunda organize olarak fuhuş yaptırdıkları öne sürülen şebekenin il içi ve il dışındaki bağlantılarıyla şüphelilerin adreslerini tespit etti.

Elazığ merkezi ile Palu ilçesi, Malatya, Gaziantep ve Diyarbakır'da eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda, şebekenin lideri olduğu iddia edilen H.D. ile örgüt üyeleri L.D, H.S. ve S.S. Elazığ'da, H.T, Ö.D, A.D, M.D, E.D, M.A.Y. ve yabancı uyruklu kadın T.D. Palu ilçesinde yakalandı. Örgütün Malatya bağlantısını sağlayan yabancı uyruklu kadın N.D, Gaziantep bağlantısını sağlayan İ.B. ve Diyarbakır bağlantısını sağlayan H.A. düzenlenen operasyonda yakalandı.

Ekipler, ayrıca Diyarbakır'da insan ticareti mağduru olan bir kadını yakaladı. Palu'da yakalanan M.A.Y'nin evinde yapılan aramada da 4-5 gram esrar ele geçirildi.

Haberin Devamı

Zanlılar, “fuhuş amacıyla örgüt kurmak, örgütle yakınlarına fuhuş yaptırmak, aklen malul kıza zorla fuhuş yaptırmak, küçük yaştaki kıza fuhuş yaptırmak, darp ve tehdit etmek, kimliği alıkoymak, odaya kapatarak zorla fuhuş yaptırmak, insan ticareti yapmak, fuhuş yaptırmak amacıyla yurt içi ve dışından kadın temin etmek, haksız kazanç sağlamak ve esrar bulundurmak” iddialarıyla adli makamlara sevk edildi.

BODRUM'DA FUHUŞ OPERASYONU

Öte yandan bir süre önce internetteki ”jandarma.gov.tr” adresine gelen bir ihbarı değerlendiren Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, sabaha karşı Bodrum'da fuhuş yaptırıldığı belirlenen 15 farklı noktaya operasyon düzenledi.“Menekşe” adı verilen operasyonda, “kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı” iddia edilen 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların, yabancı uyruklu kadınların pasaportlarına zorla el koydukları ve onları fuhuş yapmaya zorladıkları belirlendi.

Zanlılara ait otel, pansiyon ve evlerde yapılan aramalarda, pornografik içerikli dergi ve CD'ler ile 2 tabanca ele geçirildi.

Zanlıların, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildiği öğrenildi. Yaklaşık 80 kişilik bir ekip tarafından düzenlenen operasyon kapsamında, zorla fuhuş yaptırıldığı iddia edilen yabancı uyruklu 5 kadın, ifadeleri alınmak üzere Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!