Küçük Yağmur'un ölümüyle ilgili tartışmalar sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Küçük Yağmurun ölümüyle ilgili tartışmalar sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2013 11:22

Geçtiğimiz hafta Almanya'nın Hamburg şehrinde gençlik dairesi gözetiminde olduğu sırada ailesinin yanında hayatını kaybeden 3 yaşındaki Yağmur’un iç kanamadan ölmesi ve tüm vücudunun yara bere içinde olmasının ortaya çıkmasıyla birlikte ihmal tartışması başladı.

Haberin Devamı

Yağmur’un ölümü üzerine acil olarak toplanan Aile Komisyonu’nun sorularını cevaplayan Hamburg Aile Bakanı Detlef Scheele hiçbir şeyin gizli kalmayacağını belirterek, hızlı ve kapsamlı bir inceleme yapıldığını söyledi. Şu anki bilgilerle gerekli değerlendirmenin yapılamayacağını kaydeden Scheele en kısa zamanda elde edilen sonuçlarla birlikte gerekli açıklamanın yapılacağını belirtti.

"Gençlik dairesinin gözetiminde yine bir çocuk öldü." şeklinde açıklama yapan Yeşiller Hamburg Eyalet Milletvekili Christiane Blömeke, “Gençlik dairesinin buradaki uygulaması anlaşılmaz durumda. Burada ihmal olduğu açıkça görülüyor ve ihmal iddiaları giderek artıyor.” dedi.

Bakıcı ailede olan çocuğun yeniden aileye verilmesinde çok acele davranıldığına işaret eden Hıristiyan Demokratik Birlik partili Christoph de Vries ise Hamburg Mitte Gençlik Dairesi tarafından hiçbir şekilde kabul edilemez bir hata yapıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Sosyal Demokrat Parti Aile Politikaları sözcüsü Melanie Leonhard ise Yağmur ile ilgili kurumlardaki tüm dosya ve evraklarla birlikte kurumlara arasındaki tüm yazışmaların hatta maillerin detaylı bir şekilde inceleneceğini belirtti. Leonhard, Ocak ayının sonuna kadar incelemeyi tamamlamak istediklerini belirtti.

Bu arada Yağmur’un ölümünde suçlu olduğu iddiasıyla tutuklanan uyuşturucu, hırsızlık ve yaralama gibi olaylara karıştığı polis kayıtlarında yer alan baba ve ihmali bulunan annenin tutukluluk halleri devam ediyor. Ancak annenin yakında tahliye olacağına dair bilgiler bazı medya organlarında yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!