Küçük prens Louis’nin kalbi 200 yıl sonra gömülecek

Güncelleme Tarihi:

Küçük prens Louis’nin kalbi 200 yıl sonra gömülecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2003 01:50

Küçük prens 17. Louis'nin kalbinin anne babasının yanına gömülmesi için izin çıktı. 17. Louis, babası Kral 16. Louis ve annesi Marie Antoinette'in idam edildiği Fransız Devrimi sırasında yakalanıp zindana atılmış ve veremden ölmüştü.

Küçük Prens 17. Louis'nin trajik bir yaşamı var. Fransız Devrimi sırasında, henüz küçük bir çocukken anne babası Kral 16. Louis ve Kraliçe Marie Antoinette idam edildikten sonra 1792'de yakalanıp hapse atıldı. 10 yaşındaki talihsiz prens, Paris'teki Temple Hapishanesi'nde üç yıllık fiziksel ve psikolojik işkencenin ardından vereme yakalanarak can verdi.

Ölümünün ardından çocuğun kalbi, otopsiyi yapan ve çocuğun adının kaybolup gitmesini önlemek isteyen bir doktor tarafından çıkarılarak alkol dolu bir kavanozda saklandı. Yıllar geçtikçe, kim olduğu giderek unutulan talihsiz çocuk hakkında türlü söylentiler çıkarıldı. Kimileri 17. Louis'nin zindandan kaçtığını ve yerine bir başkasının gömüldüğünü iddia ettiler. Ancak 2000 yılı haziran ayında iki ayrı laboratuvarda yapılan DNA testi ile küçük prensin kimliği onaylandı. Marie Antoinette'den alınan saç örneği üzerinde yapılan DNA testi sonucu olumlu çıkınca, anne ve oğulun mezarlarının birleşmesine giden yol açıldı.

Fransa'da ‘‘kötü muamele gören çocuklar’’ın simgesi olarak görülen talihsiz prensin kalbinin Saint Denis Bazilikası'ndaki kraliyet mezarlığına gömülmesi için geçen hafta Kültür bakanlığı izin verdi. Kalbin törenle gömüleceği tarih ise yakında belirlenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!